RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Іспаська філія ТОВ "ККНК "Технобуд" працює на базі Майдан-Іспаського родовища валунно-гравійно-піщаних порід з 2012 року. І на відміну від видобувачів гравію незаконним способом, що нищить річки, руйнує грунти, викликає затоплення, Іспаський кар’єр здійснює видобуток корисних копалин відкритим і сухим способом, що не завдає такої шкоди довкіллю.

Детальніше про вплив роботи підприємства на довкілля та наболілі проблеми для нашого регіону розповів директор Іспаської філії ТОВ "ККНК "Технобуд" Володимир Барановський.

Видобуток гравію з річок – екологічна катастрофа для Буковини (новини компанії)


– Зараз ми спостерігаємо багато випадків недотримання правил порядного ведення бізнесу. І вони полягають не тільки в ділових відносинах з учасниками ринку, які представлені на території Буковини, але й з умовами, які створені у регіоні для виробництва будівельних матеріалів. Йдеться про незабезпечення дотримань вимог законодавства з екології та конкурентних умов на ринку.

Передусім хочу зауважити, що ринок будівельних матеріалів Буковини насичений неякісною продукцією, яка навіть не сертифікована, а якщо сертифікована, то не відповідає тим вимогам, і у багатьох випадках має показники, які взагалі забороняють використовувати її в будівництві. Люди купують це на свій страх і ризик. Але одне питання, коли людина будує будинок і розраховує свої ризики, а інше – використання неякісних матеріалів у капітальному будівництві громадських будівель, багатоквартирних будинків та об’єктів інфраструктури. Діюча система виїмки гравію з річок дозволяє недобросовісним підприємцям по суті грабувати річки, що призводить до порушення екологічної системи і приносить підтоплення, зсуви тощо. У свою чергу держава витрачає набагато більше коштів на усунення катастрофічних наслідків, ніж би вони пішли на контроль за видобуванням гравію і просто забезпечення конкурентного середовища.

Видобуток гравію з річок – екологічна катастрофа для Буковини (новини компанії)


– Як працює Ваше підприємство?

– Ми здійснюємо промислову розробку родовища, запаси якого були затверджені за радянських часів. Затвердження цих запасів обов’язково відбувається з експертизою щодо наслідків у багатьох аспектах, у тому числі й гідрогеології, коли з’ясовуються наслідки антропогенного впливу на цю територію. Висновки експертиз, проведених як за радянських часів, так і нещодавні під час повторної геолого-економічної оцінки родовища, підтверджують відсутність негативного впливу на водоносні горизонти і на ґрунти.

Коли ми проводили громадські слухання, і людей непокоїла ця тема, ми за домовленістю з громадою провели додаткові обстеження саме з гідрогеології.
Крім того, на нашому підприємстві є так звані спостережні свердловини, які дають змогу спостерігати за будь-якими змінами в середовищі.

Ми працюємо відповідно до робочого проекту розробки родовища, розділом якого є оцінка впливу на навколишнє середовище. Ця оцінка передбачає аналіз усіх аспектів: викидів, навантаження на водні ресурси, шуму, санітарно-захисної зони. Відповідні експертизи пройдено і в Києві.

Для ефективності мінімізації впливу на довкілля наше підприємство впровадило систему екологічного керування.

Ми намагаємося вести бізнес доброчесно, раціонально використовуючи природні ресурси і зменшуючи вплив на довкілля.

Тому ми закликаємо всі компетентні органи виконавчої влади і місцевого самоврядування врегулювати незаконну ситуацію видобування гравію на річках Буковини, адже це дасть змогу наповнити бюджети, зменшити негативні наслідки, зберегти природу і врешті побачити повноводні річки нашим нащадкам. А якщо ті гравці на ринку, які видобувають гравій з річок, спрямують свої зусилля та інвестиції у розвиток сухих кар’єрів, край виграє від цього не тільки в якості.

Видобуток гравію з річок – екологічна катастрофа для Буковини (новини компанії)
Видобуток гравію з річок – екологічна катастрофа для Буковини (новини компанії)
Видобуток гравію з річок – екологічна катастрофа для Буковини (новини компанії)
Редактор: Марія Фернюк
7-05-2019, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 3 022

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги