На якій олії можна смажити: відповідь дієтолога

новини / Життя
6 343
0
На якій олії можна смажити: відповідь дієтолога

Дієтолог Катерина Новикова радить або взагалі відмовитися від смаження, або ж уважно підійти до вибору олій.

Проблема всіх олій – це їх нестабільність. Відволіклися, перегріли сковорідку – і з корисної олії ви можете отримати трансжири. Останні призводять до виникнення онкозахворювань, передає 24 канал.



Головна відмінність всіх олій – це температура, при якій олія починає кипіти та диміти (SMOKE POINT). Це температура, при якій олія перетворюється на трансжири й вивільняє свої жирні кислоти.

У рафінованих оліях ця точка найвища. Але шкода такої від цих олій більша, ніж те, що у неї висока точка кипіння.

Вживання рафінованої олії може призвести до:

- Гормональних порушень.

- Ішемічної хвороби серця.

- Атеросклерозу.

- Раку та інші важких захворювань.

Поліненасичені нерафіновані олії, такі як лляна, соняшникова, конопляна, кунжутна – дуже нестійкі. Їх дієтолог радить додавати у салат та вживати сирими.

Рейтинг олій за температурою точки кипіння


5) Оливкова олія Extra Vergin - 160 градусів (це занадто мало для смаження)

4) Кокосова олія – 177 градусів (теж не підходить для смаження)

3) Олія Гхі топлена вершкова – 252 градусів.

2) Гірчична олія – 254 градуси.

1) Олія авокадо – 270 градусів.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

0 коментарів

РЕКЛАМА
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.
Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
ТОП 10
Зросте мінімальна зарплата та курс валют: що передбачає державний бюджет на 2026 рік
8 332
Вчителька з села Розтоки написала перший роман «Анна» на діалекті Буковинської Гуцульщини
4 955
Понад 40 років навчала української мови та літератури: не стало багаторічної викладачки коледжу у Чернівцях
3 660
Півтори тисячі років під ногами. Поблизу центру Чернівців виявили унікальну пам’ятку
2 970
У Чернівцях попрощалися з диригентом Володимиром Шнайдером
2 760
Зеленський відзначив високими нагородами двох педагогів з Буковини
2 603
«Купуй чернівецьке»: на Центральній площі триває ярмарок-презентація локальних виробників
2 602
«Ці діти пожертвували своїми життями»: у ліцеї Чернівців – уже 14 загиблих на війні випускників
2 585
Загорівся магазин: на Буковині за добу сталося три пожежі
2 266
"З'їжте за мене бутерброд "мальва": нацгвардійці з передової привітали Чернівці - відео
2 260


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.