RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як обрати якісний шоколад: поради

Як обрати якісний шоколад: поради

Шоколад – це не лише смачно, а й корисно. З плиткою шоколаду приємно випити чашку каву, а ще часто ми шоколад додаємо до подарунків. Але обирати цей продукт варто дуже уважно, передає 24 канал.

Вивчайте склад



Найціннішими інгредієнтами в шоколаді вважаються какао-масло і терте какао. Якщо на упаковці написано, що вони входять до складу, значить, це не кондитерська плитка, а справжній шоколад.

Деякі виробники хитрують і замінюють какао-масло іншими рослинними жирами (пальмова або кокосова олія) або використовують еквівалент какао-масла. Під цим словом ховається багато речовин, наприклад масло салового дерева, масло ши. Продукт з їх вмістом не може вважатися шоколадом.

Замість какао тертого можуть додавати какао-порошок. Це здешевлює продукт, але погіршує смакові якості, корисність шоколаду знижується.

Також до складу шоколаду зазвичай входить соєвий лецитин. Він вважається натуральним інгредієнтом, не шкідливий і в розумних дозах не впливає на якість продукту. Лецитин виконує роль згущувача і застосовується для того, щоб з шоколадом було простіше працювати під час виробничого процесу.

Ароматизаторів, барвників, підсилювачів запаху і смаку в якісному продукті бути не повинно.

Зовнішній вигляд

Основні ознаки якісного шоколаду – рівна глянсова поверхня. Якщо плитка матова, можливо, при виробництві використовувалося неякісна сировина. Або продукт піддався якимось зовнішнім впливам: підтанув або, навпаки, замерз. На розломі структура плитки повинна бути однорідною, якщо це не пористий шоколад.

Іноді буває, що на зворотному боці шоколадної плитки є невеликі розводи. Це добра ознака. Він говорить про те, що продукт був приготований за правильною технологією, в ньому немає або мало соєвого лецитину.

Сивий наліт, розшарування, нерівність форм свідчать, що шоколад, швидше за все, неправильно зберігали.

Шоколад має танути в руках

Справжній шоколад дуже швидко тане. Але якщо він розм'як відразу ж, як тільки ви взяли його в руки, це не дуже добра ознака. Швидше за все, продукт був неправильно темперований при виробництві.

Шоколад повинен танути в руках, але не миттєво, а через деякий час. Якщо шоколад не тане зовсім, не залишає ніяких слідів, це теж поганий знак. У його складі, швидше за все, міститься дуже багато лецитину, який змінює структуру продукту.

Хороший шоколад ламається з характерним хрускотом. Це говорить про те, що в ньому міститься какао-масло і какао терте.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
29-11-2018, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 2 094


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.