RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Три простих рецепта глінтвейну для дощових днів

Глінтвейн - традиційний напій різдвяних ярмарків у Центральній Європі та холодних вечорів. Для глінтвейну ідеально підходять червоні сухі або напівсухі неміцні вина. А як же приготувати глінтвейн вдома?

Ось три прості рецепти приготування глінтвейну. Щоб знайти ідеальний - спробуй кожен з них, інформує Ukr.Media.

Класичний глінтвейн без води

Глінтвейн виробляють абсолютно простим і очевидним способом - нагрівають вино (не кип'ятять, а нагрівають) разом з цукром і прянощами. Гріємо на середньому вогні при періодичному помішуванні, після чого потрібно дати глінтвейну настоятися під кришкою 40-50 хвилин, аромат спецій розкривається поступово. Не доводьте глінтвейн до кипіння. Прянощі краще використовувати не мелені, інакше не вдасться відфільтрувати напій, і він буде скрипіти на зубах. Як правило, в глінтвейн додають корицю, гвоздику, лимонну шкірку, бадьян, мед, імбир.

Не бійся додати чорний перець, лавровий лист або кардамон, яблука, родзинки і горіхи.

Рецепт глінтвейну з водою

Для приготування глінтвейну з водою необхідно налити в каструлю воду, закип'ятити її, додати прянощі і цукор. Якщо використовуєш мед, то його краще додати в кінці, так він віддасть максимум аромату і користі. Про пропорції: на 1 літр вина припадає 200 мл води. Прянощі варимо 10 хвилин для того, щоб вони розкрили аромат. Далі додаємо вино, мед і фрукти, якщо вони є в рецепті. Коли на вині зникли білі бульбашки, прибираємо з вогню і даємо глінтвейну настоятися 20-30 хвилин.

Білий глінтвейн з яєчними жовтками

Біле вино, воду і бутони гвоздики нагріваємо в каструлі (як завжди), не доводячи до кипіння. Розтираємо жовтки з цукром і ставимо отриману масу на маленький вогонь. Тонкою цівкою, енергійно помішуючи, вливаємо в неї гаряче вино. Не кип'ятимо, інакше жовтки можуть згорнутися. Збиваємо жовтки з вином до утворення піни.

І головне: змішувати дороге і якісне вино зі спеціями - блюзнірство. Пам'ятайте про це!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
30-09-2018, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 2 753

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



"На Трампа сподіваймося, але люби, Боже, правду"
"Це важка, але необхідна правда, яку важко буде прийняти багатьом", - зазначає Сергій Рудик
«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.