RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Три простих рецепта глінтвейну для дощових днів

Три простих рецепта глінтвейну для дощових днів

Глінтвейн - традиційний напій різдвяних ярмарків у Центральній Європі та холодних вечорів. Для глінтвейну ідеально підходять червоні сухі або напівсухі неміцні вина. А як же приготувати глінтвейн вдома?

Ось три прості рецепти приготування глінтвейну. Щоб знайти ідеальний - спробуй кожен з них, інформує Ukr.Media.

Класичний глінтвейн без води

Глінтвейн виробляють абсолютно простим і очевидним способом - нагрівають вино (не кип'ятять, а нагрівають) разом з цукром і прянощами. Гріємо на середньому вогні при періодичному помішуванні, після чого потрібно дати глінтвейну настоятися під кришкою 40-50 хвилин, аромат спецій розкривається поступово. Не доводьте глінтвейн до кипіння. Прянощі краще використовувати не мелені, інакше не вдасться відфільтрувати напій, і він буде скрипіти на зубах. Як правило, в глінтвейн додають корицю, гвоздику, лимонну шкірку, бадьян, мед, імбир.

Не бійся додати чорний перець, лавровий лист або кардамон, яблука, родзинки і горіхи.

Рецепт глінтвейну з водою

Для приготування глінтвейну з водою необхідно налити в каструлю воду, закип'ятити її, додати прянощі і цукор. Якщо використовуєш мед, то його краще додати в кінці, так він віддасть максимум аромату і користі. Про пропорції: на 1 літр вина припадає 200 мл води. Прянощі варимо 10 хвилин для того, щоб вони розкрили аромат. Далі додаємо вино, мед і фрукти, якщо вони є в рецепті. Коли на вині зникли білі бульбашки, прибираємо з вогню і даємо глінтвейну настоятися 20-30 хвилин.

Білий глінтвейн з яєчними жовтками

Біле вино, воду і бутони гвоздики нагріваємо в каструлі (як завжди), не доводячи до кипіння. Розтираємо жовтки з цукром і ставимо отриману масу на маленький вогонь. Тонкою цівкою, енергійно помішуючи, вливаємо в неї гаряче вино. Не кип'ятимо, інакше жовтки можуть згорнутися. Збиваємо жовтки з вином до утворення піни.

І головне: змішувати дороге і якісне вино зі спеціями - блюзнірство. Пам'ятайте про це!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
30-09-2018, 02:00
Коментарів 0 Переглядів 2 727

Теги -

За попередньою інформацією ДТП з потерпілими.

Водопостачання відключене на майже 30 вулицях.


Загалом президент позбавив нагород 34 людей
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вранці температура повітря становить -1°


«Зараз найгостріша фаза». Блог Ігоря Буркута
Зараз найактивніша фаза російсько-української війни, яка розпочалася ще у 2014 році
Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.