RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Компромісним варіантом між ударним молотком і дрилем є перфоратор. Обертання свердла перфоратора з одночасним ударом – це і є принцип роботи інструменту. На перший погляд може здатися, що перфоратор є логічним продовженням модернізованого ударного дриля, але насправді це далеко не так.

Насамперед, відмінність полягає в силі удару:
у перфоратора цей показник значно більший, ніж в ударного дриля.

Для того, щоб домогтися такої сили, розробникам довелося створити принципово нову конструкцію інструменту, яка стала ще однією відмінністю. Варіантів всього два:

• кривошипно-шатунний вузол
• електромагнітний привід

Останньою відзнакою можна вважати особливі свердла, призначені винятково для перфоратора. Вони міцніші та більші, ніж для дрилі. Відрізнити свердло для перфоратора дуже легко. На хвостовику видно поздовжні канавки, що створюють можливість вільного переміщення інструменту з великою амплітудою.

Якщо вам знадобився перфоратор, то першим критерієм під час купівлі буде, звичайно ж, ціна виробу. Для людини, яка не розбирається у всіх тонкощах інструмента, саме вартість є головним показником якості, але чи так це насправді?

Вибираємо перфоратор за ціною: пропозиції від і до (на правах реклами)


Що обіцяють покупцеві бюджетні перфоратори?

У побуті такий інструмент як перфоратор просто незамінний. Купивши його під час ремонту, господар будинку ще не раз звернеться по допомогу до перфоратора надалі, а значить ця покупка є вдалою інвестицією. Але питання про ціну перфоратора і про те, чи розумно платити великі гроші інструмент, все ще залишається актуальним.

У магазині можна помітити, що ринок цього інструменту має розмежування для звичайних людей і професіоналів. У результаті такого поділу на полицях з'явилися бюджетні моделі та масивні агрегати з великою потужністю. Звісно, експлуатаційні характеристики впливають на ціну виробу, і купувати найпотужнішу модель для того, щоб використовувати її раз на рік – нерозумно. Недорогий перфоратор відмінно впорається з повсякденними побутовими проблемами і збереже цілісність сімейного бюджету.

Особливості та основні характеристики бюджетних перфораторів:

• виробник, як правило, відомий, але не розкручений (китайські та корейські бренди)
• потужність таких виробів досить невелика, в більшості випадків вона не перевищує 1500 Вт
• наявність трьох режимів роботи у більшості моделей (удар, свердління і удар зі свердлінням)
• живлення від електромережі
• виконання нескладних побутових завдань.

За допомогою такого перфоратора ви легко видалите стару штукатурку або плитку, зробите дірку в бетоні.

Саме такі моделі й потрібні для домашнього використання. Вирішивши купити цей пристрій, ви отримуєте не тільки перфоратор, але і дриль. Але такі моделі абсолютно непридатні для частих робіт. При постійному функціонуванні перфоратора в режимі "удар", в конструкції з'являється люфт, здатний привести до поломки чи подальшої несправності інструменту.

У конструкції більшості бюджетних моделей встановлено поширений патрон SDS-Plus. Завдяки використанню цього елемента, в нього вставляються свердла і бури з діаметром 4-26 мм і фіксованим хвостовиком 10 мм. Перфоратор зі знімними насадками – ідеальне рішення для будинку.

Для того, щоб вибрати хороший і недорогий перфоратор, не потрібно володіти спеціальними знаннями в цій сфері. Потрібно просто розуміти, що означають основні характеристики, і визначитися з метою використання інструменту.

Чи є моделі преміум-сегменту співвідношенням ціни та якості?

У категорії елітних перфораторів виявилися інструменти, які зарекомендували себе як довговічні, надійні та багатофункціональні. Такі моделі підходять для регулярного використання і не бояться великих обсягів роботи. Для свердління дерева, керамічної плитки і металу краще відразу придбати перфоратор з додатковим патроном і використовувати його в безударном режимі. Найпопулярнішими перфораторами з найкращими експлуатаційними характеристиками і відгуками покупців стали:

1. Makita DHR400PT2. Найпотужніший інструмент з силою удару в 11.4 Дж. З його допомогою можна пробурити стіну з бетону глибиною 40 мм. Частота обертання свердла – 500 об/хв, ударів – 2900 уд/хв. Середня ціна – 40827 грн.

2. DeWALT D 25602 K. Відмінний перфоратор з потужністю 1250 Вт і силою удару 12 Дж. Його частота ударів 2840 уд/хв, а частота обертання 415 об/хв. Буріння бетону на глибину 45 мм. Середня ціна – 37350 грн.

3. BOSCH GBH 2-26 DFR. Його енергія удару знаходиться на рівні 19 Дж, а потужність двигуна становить 1700 Вт. Частота обертання дорівнює 220 об/хв, а частота удару становить 2150 уд/хв. Перфоратор може пробурити бетонну стіну на глибину 52 мм. Його середня ціна – 31452 грн.

4. Metabo KHE 96 – ще один представник елітних перфораторів преміум-сегменту з енергією удару рівною 27 Дж. Потужність двигуна у KHE 96 складає 1700 Вт. Частота обертання і удару – 250 об/хв і 1950 уд/хв. Дана модель створює отвір глибиною 50 мм. Середня ціна – 31340 грн.

Цінове лідерство в категорії дорогих перфораторів зберігає MAKITA, але її товари з меншою енергією удару і потужністю. Таким чином, їх ціна є досить високою, а експлуатаційні характеристики нижчі, ніж у більш дешевих моделей. Перфоратор BOSCH GBH 2-26 DFR дозволяє бурити в бетоні отвори до 50 мм, що на 10 мм більше, ніж у Makita DHR400PT2.

Таке порівняння перфораторів продемонструвало, що за високою ціною не завжди ховаються найкращі технічні показники.

Підводимо підсумок

Якщо ви плануєте купити перфоратор для вирішення нескладних побутових завдань, то цілком розумно буде зупинитися на моделях фірм Einhell, Зеніт, Интерскол, Моноліт-Харків. Але це не ті марки, які створюють професійне обладнання.

Перфоратори для будинку від компаній AEG, Bosch, DeWalt, DWT, Hitachi, Makita, Kress, Metabo – це завжди відмінний вибір. Ціни в Україні не завжди дозволяють придбати дорогу модель, але у більшості цих брендів є бюджетні лінії перфораторів з відмінними експлуатаційними характеристиками.

Вся інформація надана прайс-агрегатором "Всі ціни". Тут ви зможете вибрати не тільки модель, а й магазин з найкращою ціновою пропозицією.
Редактор: Марія Фернюк
25-06-2018, 12:25
Коментарів 0 Переглядів 3 518

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги