RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Геморой – пікантна тема, яку ми, жінки, часто замовчуємо, страждаючи роками. Адже не так то й легко поділитися своєю незручною проблемою з подругами чи навіть з мамою або рідною сестрою. А ще важче звернутися до лікаря.

Ми, жінки, часто соромимося звернутися до лікаря проктолога, якомога довше відтягуючи візит до нього. І якщо проконсультуватися у гінеколога – не проблема, то проктолог для нас чомусь табу. Не дуже хочеться показувати свою пікантну проблему комусь, навіть якщо страждаєш від неї роками. Але є вихід. По-перше, серед проктологів сьогодні чимало жінок, і це чудова інформація, якщо ви соромитеся чоловіків-проктологів. А, по-друге, терапія геморою – це звичайний лікувальний процес, у якому немає нічого соромітного чи принизливого. Насправді позбутися болю, дискомфорту та страхів набагато легше, ніж нам здається.

Світлана РАЙЛЯНУ, лікар-проктолог медичного центру "Оксфорд Медікал" у Чернівцях стала справжньою рятівницею для тих пацієнток, які не хочуть звертатися до проктолога-чоловіка. Адже часто психологічна проблема стоїть на заваді адекватного лікування, і жінки страждають роками.

"Пікантна" хвороба: як легко позбутися геморою у Чернівцях (на правах реклами)


– Геморой – дуже поширене захворювання. За статистикою, 20% населення страждають на цю недугу. А за деякими даними, у восьми осіб з 10 у віці від 25 до 60 років виникають ці проблеми у тій чи іншій мірі, – розповідає Світлана Райляну, лікар-проктолог медичного центру "Оксфорд Медікал". – Оскільки хвороба досить делікатна, мало жінок вчасно звертаються до фахівців, тому найчастіше геморой діагностують у слабкої половини людства вже на пізніх стадіях. Хоча це захворювання однаково вражає як чоловіків, так і жінок. Зауважу, що з кожним роком зростає захворюваність на геморой, причому хворіють люди будь-якого віку.

Щодо жінок, то часто вони уникають зустрічі з лікарем-проктологом через те, що соромляться. Вважають, що захворювання це ганебне, а процес лікування принизливий. Запам’ятайте, у медицині немає жодної процедури, яка б принижувала людську гідність. Якщо з’явилися ознаки геморою, слід забути про забобони і звернутися до фахівця.

– Що таке геморой?

– Це запалення та утворення тромбів у гемороїдальних венах. При цьому вени збільшуються у розмірі, набувають химерної звитої форми, на пізніх стадіях випадають із прямої кишки.

Методів лікування цієї недуги досить багато. Обрати необхідний спосіб лікування вам допоможуть професіонали медичного центру "Оксфорд Медікал". Це залежить від форми захворювання, стадії та індивідуальних особливостей кожного пацієнта. Не варто займатися самолікуванням, рекомендації лікаря після ретельного обстеження врятують вас від цієї неприємної хвороби.

"Пікантна" хвороба: як легко позбутися геморою у Чернівцях (на правах реклами)


– Які причини виникнення геморою у жінок?

– Причини виникнення геморою у жінок можуть бути різні. Розглянемо найпоширеніші.

- Закрепи. У жінок часто виникають закрепи. Найчастіше їх провокують різноманітні дієти, які представниці прекрасної половини людства безжально випробовують на собі.

- Неправильне харчування. Зловживання гострими стравами, кавою та алкоголем сприяють розвитку геморою.

- Малорухливий спосіб життя (гіподинамія). Чимало жіночих професій не вимагають особливої фізичної активності. Стоячи або сидячи на робочому місці багато годин поспіль, жінки "заробляють" собі геморой. Отож, якщо працюєте в офісі, намагайтеся частіше ходити пішки, влаштовуйте пробіжки хоча б у вихідні.

- "Жіночі" захворювання, неповноцінне статеве життя. Ці фактори провокують порушення відтоку крові в ділянці малого тазу і можуть стати причиною виникнення геморою.

- Надмірні фізичні навантаження. Особливо швидко геморой розвивається при піднятті важких предметів (у спортзалі, на дачі, на виробництві тощо).

- Ожиріння. Зайва вага тісно пов’язана із малорухливим способом життя, нерідко супроводжується закрепами. Жирові відкладення навантажують суглоби та м’язи. І, як результат, виникає геморой.

- Вагітність та пологи. Геморой у вагітних – часте явище. Під час виношування дитини створюється високий внутрішньочеревний тиск. Збільшена матка тисне на органи малого тазу, порушуючи кровообіг.

Геморой у жінок після пологів – наслідок загострення вже існуючого хронічного геморою. Виникає він від перенапруги м’язів малого тазу під час пологів.

- Менструація. Гемороїдальні вузли можуть збільшуватися і під час настання менструації. У "критичні" дні більша кількість крові надходить у тазову ділянку, це сприяє збільшенню вузлів і загостренню геморою.

– Чому жінці важливо вчасно звернутися до лікаря і не допускати ускладнень?


– Грамотне і вчасне лікування геморою допоможе будь-якому пацієнтові уникнути наслідків і ускладнень, які неминуче виникають в особливо запущених випадках. Методи лікування геморою у медичному центрі "Оксфорд Медікал" дозволяють уникнути операційного втручання і дуже легко позбутися проблеми, яка заважала вам повноцінно жити.

Серед ускладнень, які неминуче супроводжують пізні стадії геморою, – постійний біль, значні кровотечі, які швидко призводять до анемії, гострий тромбоз і гостре запалення гемороїдальних вузлів, анальні тріщини, а також (що особливо тривожно і неприємно) гострий парапроктит (гостре гнійне запалення ректальної підшкірно-жирової клітковини). Останнє – це вже не просто постійний біль і неможливість сходити в туалет, це серйозна загроза для життя пацієнта. Тому до лікаря потрібно поспішати без зволікань. В "Оксфорд медікал" вам нададуть кваліфіковану допомогу, тут до кожного пацієнта індивідуальний підхід.

– Як жінкам уникнути цієї неприємної недуги?

– Будь-яке захворювання набагато легше попередити, ніж вилікувати, – зауважує Світлана Райляну, проктолог медичного центру "Оксфорд медікал". – Це стосується і геморою. Існує ціла методика, яка може істотно знизити ймовірність виникнення неприємної недуги. Щоб геморой не мав шансів, варто скорегувати свій спосіб життя. Для цього дотримуйтеся простих правил.

Правило 1. Стежте за харчуванням. Споживайте більше продуктів, багатих на клітковину (крупи, овочі, гриби). Пийте достатню кількість води – не менше 1,5 літра на день. Це допоможе уникнути закрепів.

Правило 2. З обережністю ставтеся до дієт. Якщо маєте зайву вагу, краще зверніться до дієтолога, який призначить дієту, що підходить саме вам.

Правило 3. Під час вагітності стежте за вагою. Не набирайте зайві кілограми – не перевищуйте допустимих значень. Регулярно прогулюйтеся на свіжому повітрі, робіть спеціальну гімнастику для вагітних – для профілактики застійних явищ у малому тазу.

Правило 4. Після пологів дотримуйтеся дієти, більше рухайтеся. Дієта та фізична активність після пологів не лише допоможуть швидше повернутися до норми, а й уникнути геморою.

Правило 5. Полюбіть спорт. Оберіть для себе спорт чи фізкультуру, які вам найбільше до душі, щоб це приносило вам задоволення. Не забувайте про регулярність вправ – хоча би тричі на тиждень!

Правило 6. Не підіймайте важкі предмети. Не забувайте, що ви жінка – ніжне і тендітне створіння.

Правило 7.
Регулярно проходьте профогляди. Це допоможе уникнути серйозних недуг у майбутньому і тримати під контролем хронічні хвороби, які у вас уже є. У медичному центрі "Оксфорд Медікал" – чудові фахівці, і до кожного пацієнта (і жінок зокрема) індивідуальний підхід. Тому, якщо ви дбаєте про власне здоров’я, не зволікайте зі зверненням до спеціалістів, і тоді хвороби не завадять вам насолоджуватися життям.

Геморой, хоч і неприємний, але лікується досить легко, якщо приступити до терапії на початкових стадіях захворювання. У будь-якому разі не варто відмовлятися від консультації проктолога, адже жодне самолікування чи народна медицина не допоможуть. Бережіть своє здоров’я!

"Пікантна" хвороба: як легко позбутися геморою у Чернівцях (на правах реклами)


Медичний центр "Оксфорд Медікал"
м. Чернівці, пр. Незалежності, 121А
(0372) 90 90 10 , (050) 988 11 56


Ліцензія МОЗУ АВ №526971 від 08.04.2010р.
Редактор: Марія Фернюк
13-12-2017, 11:38
Коментарів 0 Переглядів 11 133


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги