
Буряк в Україні садять настільки ж активно, як і моркву, редиску чи цибулю. Для того, щоб отримати соковиті й ніжні коренеплоди, потрібно правильно підібрати сорт. Городники розповіли про кілька найкращих варіантів, які є найпопулярнішими.
Коренеплід є невибагливим у вирощуванні, тому його часто саджають на городі, пише 24 Канал.
До улюбленого багатьма борщу краще вирощувати сорт борщовий, а до вінегрету – вінегретний, втім є ще чимало інших сортів.
Бордо
Цей сорт дозріває через 115 днів. Овоч має круглу й трохи приплющену форму, а вага плоду може досягати від 200 до 500 грамів. Буряки є солодкими, щільними за структурою й рівномірно забарвлені як зовні, так і всередині.
Негритеня
Сорт є одним з найбільш затребуваних українськими дачниками. Буряк не є вибагливим у догляді й має чудовий смак. Коренеплоди досить солодкі, вагою 300 грамів й можуть пролежати в погребі за правильного зберігання аж 9 місяців.
Єгипетський плаский
Буряк цього сорту має високу урожайність, добре зберігається й має рівномірне червоно-фіолетове забарвлення. Коренеплід ніжний та соковитий й може досягати 500 грамів, а плоди достигають вже через 80 – 100 днів.
Ріваль
Цей сорт чудово підходить до різних салатів та борщу. Ріваль є середньопізнім сортом, а коренеплоди важать по 200 – 300 грамів.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram