
Якщо ви любите авокадо, то, швидше за все, у вас траплялися випадки, коли улюблений фрукт, який мав бути на сніданок, виявився зіпсованим. За словами експертів, авокадо швидко псується, якщо його зберігають неправильно.
Про це пише УНІАН з посиланням на Express.
Проте шеф-кухар Емі Лінн Кросс розповіла, як зберігати авокадо, аби вони не псувалися дуже швидко. Також вона попередила, що не варто зберігати фрукт у воді, адже це може призвести до розмноження бактерій, які його псують.
"Ці поради показують, що люди зберігають цілі та розрізані навпіл авокадо у воді, щоб довше зберегти їх свіжими. Це було в усіх соціальних мережах. Насправді це може призвести до того, що ви захворієте", - підкреслила шеф-кухар.
За її словами, авокадо потрібно ретельно промивати, аби знищити бактерії, висушити та зберігати у герметичному контейнері.
Крім того, Кросс поділилася своїм методом зберігання цього фрукта.
"Він складається з двох інгредієнтів: прохолодної води та 5% дистильованого білого оцту", - зазначила вона.
Якщо добре помити авокадо в оцті, то це може вбити поверхневі бактерії або забруднювачі, завдяки чому воно збережеться довше. Спочатку очистіть авокадо від етикеток, покладіть його у холодну воду та додайте 60 мл білого оцту.
"Перед зануренням авокадо потрібно встановити таймер рівно на дві хвилини й не перетримувати його довше, інакше ви можете відчути смак оцту у фруктах", - попередили у матеріалі.
Після цього ретельно промийте авокадо під краном, аби змити оцтову суміш. Потім витріть авокадо насухо та залиште сушитися на повітрі до повного висихання.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram