Салат надає стравам яскравості та різноманітності, тому варто ретельно обирати зелень. Правильне листя може принести під час приймання їжі багато користі організму.
Про це повідомляє РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на сайт Real simple.
Найкорисніші види салату
Ромен
Дієтолог Емі Девіс розповів, що салат ромен багатий вітамінами А і К, а також фолієвою кислотою. З нього організм отримає багато води та помірну кількість клітковини та калію, що робить його розумним вибором для підтримки гідратації, а також здоров’я очей, кишківника, імунітету та серця.
М’який смак цього салату також може витримати майже будь-яку комбінацію смаків заправки.
Баттерхед
Салат Баттерхед, який часто називають салатом Бостон відомий завдяки своїй ситній хрускітій та ніжній текстурі.
Цей салат містить калій і вітаміни А і С2. Як і в багатьох інших салатах, ви також можете знайти велику кількість води. Ці поживні речовини в поєднанні підтримують здоров’я серця, імунітету, очей і клітин, зберігаючи водний баланс організму.
Айсберг
Салат айсберг відомий своїм високим вмістом води, але він також містить вітаміни А і К та задовільняє 40% щоденної потреби у вітаміні А, а також містить вражаючу кількість корисних для очей рослинних сполук лютеїну та зеаксантину.
Листя айсберга настільки великі та товсті, що багато людей використовують їх замість хліба.
Немитий айсберг у поліетиленовому пакеті зберігається до двох тижнів. Він підходить для салатів, а також для нарізки і додавання в бутерброди і гамбургери.
Шпинат
Шпинат - це один з найбільш насичених поживними речовинами видів листової зелені, містить багато антиоксидантів і вітаміну К, а також вітамін А та фолієву кислоту.
Кулінарні застосування шпинату майже нескінченні. Його додають у салати та навіть смузі.
Рукола
Це зелень із перцем, яка багата вітаміном С, кальцієм і корисними для серця нітратами. В ній багато вітаміну А та рослинних сполук, які підтримують здоров’я очей, кісток, серця та імунної системи.
Руколу можна використовувати замість базиліка або як основу простого салату з лимоном, оливковою олією та тертим пармезаном.
Радиккьо
Це гіркий салат, легко впізнаваний за яскравим фіолетовим кольором. Цей салат може зберігатися в холодильнику кілька тижнів і підходить як для вживання в сирому вигляді, так і для приготування страв.
Салат багатий на калій, вітамін К і антоціани - група антиоксидантів, які допомагають зменшити запалення та підтримують здоров’я мозку.
Кейл
Містить високий вміст вітамінів К і С для покращення імунітету та лютеїн для здоров’я очей. Ви також знайдете значну кількість кальцію та калію в цій ситній зелені, що сприяє кращому здоров’ю кісток і серця.
Це ситна зелена капуста, тому її найкраще змастити оливковою олією та лимонним соком, щоб пом’якшити листя, перш ніж додавати в салати.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram