RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |



Вікнянській ОТГ до місцевого бюджету за сім місяців цього року надійшло понад 40 мільйони гривень ПДФО від організацій, які територіально працюють у Чернівцях.

Про це йдеться у відповіді управління Державної податкової служби у Чернівецькій області на інформаційний запит molbuk.ua.



"МБ" надіслав запит до відповідних служб після того, як мер Роман Клічук на брифінгу розповів, що низка великих державних установ, які працюють на території Чернівців, сплачують місцеві податки та збори, зокрема ПДФО у Вікнянську ОТГ.

Запит від "МБ" був надісланий насамперед до Вікнянської ОТГ із проханням повідомити найбільших платників ПДФО на території громади.
У запиті за підписом голови Івана Ковалюка, повідомили, що не ведуть реєстр обліку платників податків.

Водночас у відповіді на запит від управління Державної податкової служби у Чернівецькій області зазначено, що у Вікнянській територіальній громаді зареєстровано 88 суб’єктів господарювання – юридичних осіб. З них у розрізі організаційно-правових форм господарювання: 10 – фермерські господарства, 10 – приватні підприємства, 11 – державні організації та органи місцевого самоврядування, 11- комунальні організації, 14 – релігійні організації, 32 – суб’єкти господарювання інших організаційно-правових форм.

Найбільші суми ПДФО до місцевого бюджету Вікнянської ОТГ, за інформацією податкових, сплачено військовими (найімовірніше, йдеться про прикордонний загін – ред.)

"Найбільше до місцевого бюджету сплачено ПДФО з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями. У 2021 році сплата ПДФО становила 22,3 мільйони гривень, за сім місяців нинішнього року – 39,5 мільйонів гривень", - йдеться у відповіді на запит.

Також податок на доходи фізичних осіб у Вікнянській ОТГ сплачує управління Служби безпеки у Чернівецькій області, яке теритоірально знаходиться у Чернівцях. У 2021 році ПДФО від управління СБУ у Чернівецькій області становило 2,7 мільйона гривень, за сім місяців нинішнього року – понад 3 мільйони гривень.

Серед найбільших платників ПДФО у Вікнянській ОТГ є ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія", яка територіально теж знаходиться у Чернівцях. У 2021 році ЧОЕК сплатило податку 569 тисяч гривень, за сім місяців нинішнього року – 376 тисяч гривень.

Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) – це податок, який залишається у місцевому бюджеті громади.

Зазначимо, що головою Вікнянської ОТГ є Іван Ковалюк, його син – Богдан Ковалюк у січні 2020 року був призначений першим заступником голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука і наразі ним залишається.

На брифінгу мер Роман Клічук, розповів, що у Вікнянську ОТГ змусили перевести реєстрацію прикордонників, управління СБУ, які там сплачують ПДФО.

"Обласна адміністрація у примусово-рекомендованому тоні попросили їх усі податки сплачувати у Вікно. Це дуже багата ОТГ. Адже дивним чином державні структури, які працюють на території Чернівців, раптом почали сплачувати податки саме у Вікні", - заявив тоді Роман Клічук.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
27-07-2022, 10:26
Коментарів 3 Переглядів 5 973

Теги -
Hаписав: ТехНАР, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 липня 2022 11:11
В новині:
Народ а ви дорогу туди бачили? там чудовий асфальт лежить по всій трасі. Я бачу куди податки пішли.

Тепер гляньте в Чернівці на вулицю головну ділянка від дріж заводу до проспекту. Срану бруківку перекосойобило і ніхто нічого не робить.

Hаписав: Вєня, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 липня 2022 11:39
В новині:
Чому ковалюк з татком і осачуком досі не під слідством? Чому це опудало ще на посаді?

Hаписав: ГРАБОВСЬКИЙ ВАЛЕР`ЯН РОМАНОВИЧ, Коментарів: 0, Новин: 0, 27 липня 2022 13:51
В новині:
чому ми досі такі дурні що не хочемо робити так як написано в Конституції .створили отг бкез участі первинних громад і тепер сарака бідкаються пани безтолкових мутацій.у вас клепкав голові працює тільки в ваш карман з ніпелем .ви всі йопнуті на баблі. шкода що народ не розуміє щ-''юридмчного'' гімна ваших діянь .


Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.