RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |


Незабаром виповниться рік, відколи у Чернівцях до 30-річчя Незалежності України встановили 50-метровий флагшток.

Конструкцію з найвищим прапором області розташували на вулиці Воробкевича, 6, на території парку "Жовтневий". На цьому ж місці планували побудувати оглядовий майданчик, доріжки, лавиці та освітлення.

Про це йдеться у публікації "МБ", пише molbuk.ua



Загальна сума, в яку обійшовся державі об’єкт, – близько 15 мільйонів гривень. З цією сумою чернівецький проєкт за рейтингом видання "Наші гроші" потрапив до десятки найвартісніших флагштоків в Україні.

Кореспондентка molbuk.ua днями навідалася туди.

Картина невесела: жодних робіт не проводилося. Довкола лежить будівельне сміття, стирчать залізні штирі. Оглядовий майданчик завішаний обірваною зеленою тканиною. Земля довкола заростає високими бур’янами. Плитка на доріжках починає хитатися і відпадати. Місце справляє враження пустки. Лише часом туди приходять "тусуватися" підлітки. І це небезпечно, адже можна напоротися на штирі.







Ми поцікавилися, чи варто було витрачати мільйони гривень на флагшток?

Думки

"Деякі чиновники в історію не увійшли, а "вляпалися"

Ігор ГАВРАДА, політолог:



"Особливістю бюджетних коштів є те, що їх заробляють платники податків, а витрачають чиновники. Саме політики та чиновники відповідають за те, аби гроші платників податків використовували якомога ефективніше та в інтересах цих платників. Зазвичай, коли наші політики й чиновники визначають, які видатки фінансувати, то керуються не лише раціональними міркуваннями, але й турботою про свої рейтинги та навіть кишені.

Ми ж пам’ятаємо Зеленського, який, наче дитина з новенькою цяцькою, носився з ідеєю, як йому сподобатися українцям й залишити про себе пам'ять. Так от, під привід – 30-річчя Незалежності – главу держави переконали, що поява по всій Україні флагштоків якраз і буде способом увійти в історію.

Так само пам’ятаємо, як окремі чиновники, що кинулися виконувати забаганку Зеленського, в історію не ввійшли, а вляпалися. Наприклад, в Херсоні, де багатомільйонна конструкція впала на авто чиновника, який відповідав за її спорудження.
У Чернівцях все було не настільки драматично, але до пуття будівництво так і не довели. Очевидно, планували це на 2022-й рік, а раптом почалася війна.

Як би згодилися кошти із флагштока? Та як завгодно! На вартість нового позашляховика, якого потребують мобільні загони, які винищують російські танки. Або на вартість екскаватора, який вилучили із комунального підприємства громади, щоби військові мали чим будувати укріплення.

Водночас того, що сталося, не повернеш. А з іншого боку, сперечатися про це корисно. Адже кожен платник податків, чия гривня пішла не на протитанкову ракету "Стугна", може вирішити для себе, наскільки ефективними є нинішні політики та чиновники.
Адже рано чи пізно війна закінчиться, а після неї будуть вибори. Тож нам знову доведеться вирішувати, кому варто віддавати голос. От саме тоді питання, чи варто було тратитися на флагшток замість ракет, виборець має поставити і політикам, і чиновникам.

"Відчуття, що це робилося нещиро"

Ігор БАБ’ЮК, голова Буковинського центру виборчих технологій:


"За ці кошти можна було б, якщо не говорити про озброєння, придбати захисні речі – бронежилети, наколінники та налокітники, які вкрай потрібні зараз.

Чи було встановлення флагштока проявом патріотизму? Якби ці кошти були зібрані громадянами, то це було б щиро. Якби це встановили за зібрані людьми кошти, то об’єкт би більше оберігали. Але коли це робиться за бюджетні кошти, а потім забувається, то воно заростає бадиллям. Бо таке відчуття, що це робилося нещиро".

"За прапор люди нині гинуть…"

Ігор КОЗІЙ, військовий експерт:


"Та багато чого можна було б придбати за ці кошти. За п’ять мільйонів доларів можна придбати "Байрактар". Також можуть бути тепловізори. Вживане нерозмитнене повнопривідне авто, яких зараз так потребують ЗСУ, може коштувати 7-10 тисяч доларів… От і рахуйте…А загалом, якщо вже встановили флагшток, то про нього треба дбати. Бо за український прапор люди сьогодні гинуть на фронті…"

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber |
Редактор: Галина Олійник
7-07-2022, 23:04
Коментарів 1 Переглядів 4 325

Теги -
Hаписав: Ali, Коментарів: 0, Новин: 0, 8 липня 2022 00:11
В новині:
За ті гроші можна було в місті побудувати 20 сучасних дитячих майданчиків! Осачука й банду давно пора арештувати!


Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.