СЕС попередила про небезпеку гострих кишкових інфекцій у Чернівецькій області.
Про це повідомляє прес-служба ОДА.
За даними оперативного епідеміологічного аналізу за 6 місяців 2015 року на гострі кишкові інфекції захворіли 663 мешканці нашого краю, що на 11% більше аналогічного періоду минулого року. Частка дітей до 17 років, що захворіли складає 71%.
Сьогодні ризики інфікування кишковими інфекціями зростають в рази, що пов’язано як з біологічними особливостями збудників цих захворювань так і появою додаткових факторів (овочі, фрукти, вода відкритих водойм, суттєве підвищення температури повітря).
Читайте також: СЕС розповіла, як буковинцям уникнути перегріву на сонціТому, з метою попередження виникнення інфекційних захворювань кишкової групи Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області рекомендує:
- не готувати їжу заздалегідь та про "запас", залишки страв зберігати не більше доби;
- при покупці готової їжі в магазині, звертати увагу на дату виготовлення продукту та строк його реалізації;
- напівфабрикати, вироби з м'яса обов’язково піддавати повторній термічній обробці;
- тістечка, торти з кремом зберігати в умовах холодильника;
- для пиття вживати кип’ячену або фасовану (бутильовану) воду;
- при відпочинку на природі захищати продукти харчування від комах і тварин та виключати контакт продуктів з ґрунтом і піском;
- при появі ознак захворювання невідкладно звертатись за медичною допомогою до найближчого лікувального закладу.
24-07-2015, 10:59
0
1 476