RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівцях "тушки" намагаються реанімувати себе в політиці, - керівник "Батьківщини"

Депутати-"тушки", яких чотири роки тому вигнали з партії "Батьківщина", намагаються реанімувати себе в політиці та шукають нового "політичного даху".

Про це у коментарі заявив голова Чернівецької обласної організації партії "Батьківщина" Іван Мунтян, коментуючи нещодавну заяву депутата облради Віталія Ткачука, який йде на вибори від партії "Укроп".

"Чотири роки тому партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" очистила свої лави від пристосуванців, які використовували партію задля просування в депутати завдяки брендові партії і задля власної вигоди. Тепер, сподіваючись на те, що виборці призабули ті події, тодішні "тушки" намагаються реанімувати себе в політиці, шукають нового "політичного даху" і перебріхують тодішні події у вигідному для себе світлі. Та навіть наша буковинська толерантність не дозволяє миритися з такою брехнею. "Батьківщина" мусить розставити крапки над "і" і через чотири роки знову назвати речі своїми іменами", - заявив Мунтян.

"2011-го року низка депутатів-партійців, які систематично голосували в унісон з тодішньою "партією влади" - Партією регіонів – були виключені з ВО "Батьківщина". Серед них – і депутати В.Ткачук та О.Вікнянський. Наголошую: йшлося не про якесь разове, помилкове голосування, а про систематичну співпрацю з регіоналами. Тими регіоналами, які згодом розграбували країну, яких з ганьбою гнав в шию Майдан і які спричинили як перші смерті на Майдані, так і подальшу війну, в якій гинуть кращі сини України", - додав Іван Мунтян.

Водночас він наголосив, що рішення по кожному кандидату на виключення з партії приймалося не одноосібно і не таємно: вони всі обговорювалися на бюро відповідних парторганізацій (обласної, районних), а далі колегіально прийняті рішення виносилися на обговорення Президії Політради партії.

"Батьківщина" - партія з багаторічною історією, розгалуженою структурою, це не партія-одноденка, в яку можна за день вступити чи бути виключеним через особисті непорозуміння з керівництвом. Саме рішенням Президії Політради партії і був виключений з наших лав Віталій Ткачук. І його сьогоднішні побрехеньки про це виключення демонструють або його цілковиту некомпетентність (як може член партії, та ще й депутат не знати структури цієї партії, керівних органів і їх повноважень?), або свідоме бажання ввести в оману всіх навколо", - додав керівник місцевої "Батьківщини".

"Подальша співпраця Ткачука з тодішнім керівництвом області від Партії регіонів тривала аж до початку революційних подій в Україні. Та й революція не завадила йому довгий час вичікувати, на чиєму боці буде перемога. Це нескладно прослідкувати за їхніми голосуваннями в радах, до яких вони пройшли завдяки "Батьківщині" - жодних звернень і рішень, на яких наполягала "Батьківщина" разом з іншими патріотичними силами в радах вони не підтримували. А чого вартий підпис О.Вікнянського під доносом прокуратурі на студентів, які блокували міськраду 2 грудня 2013 року під час Євромайдану! Хоч вистачило інстинктів самозбереження потім той підпис відкликати…", - повідомив Мунтян.

Разом з тим, керівник "Батьківщини" прокоментував тезу депутата Ткачука щодо його підтримки Євромайдану.

"Щодо їхньої "допомоги Майдану" - не знаю, не бачив, тому нічого не буду казати. Але щодо допомоги В.Ткачука студентам "колонками", та ще й "у перші дні студентського Майдану", коли там начебто "не було нікого з місцевих політиків" - це чергова нахабна брехня", - зазначив Мунтян.

"З перших днів студентського Майдану на площі разом з молоддю були справжні патріоти, і "Батьківщина" - насамперед. Нам вистачило мужності не демонструвати власні амбіції і схилити до цього наших колег з інших партій. Ми не приносили партійної символіки, натомість ми робили реальні справи. Ми забезпечували студентів дровами, допомогли влаштувати наметове містечко, приносили продукти (хліб, випічка, тістечка, чай – це і багато іншого забезпечували ми, хоча й ніколи не випинали це). А забезпечення місцевого Майдану озвучкою було цілковито нашим завданням. Весь Майдан говорив через наш гучномовець, а інша апаратура орендувалася у конкретної фірми, на певний термін і за угодою. І як це не прикро буде Ткачуку, на це у нас є підтверджуючі документи. Підтверджень же його брехливим заявам – немає", - додав Іван Мунтян.

"Натомість його власні слова підтверджують його повну некомпетентність як у питаннях партійних, так і місцевого самоврядування. Ніяк не можу збагнути, що означає його фраза: "Коли вигнали обласного керівника "Батьківщини" і відбувалась сесія обласної ради, Мунтян просто втік за кордон. Фракція голосувала таємно. А пізніше Мунтян всіх повиганяв". Чи В.Ткачук вважає, що "обласного керівника "Батьківщини" призначає чи "виганяє" сесія облради? Чи за його виключення голосує фракція? Чи тогочасний керівник обласної "Батьківщини" взагалі мав стосунок до обласної ради? Набір слів, до якого приліплене якесь моє начебто перебування за кордоном – це абсурд, який навіть коментувати не варто. Єдине, що пов’язувало тодішнього голову обласної "Батьківщини" з облрадою – це те, що він став "тушкою" не просто сам, а "оптом" пообіцяв владі ще й "стушковані" фракції в обласній та міській радах. І фракції радісно на це погодилися", - повідомив керівник осередку "Батьківщини".

"Зрештою, мене не обходить подальша доля зрадників: наші дороги, на щастя, розійшлися. І не обходила б, якби це не була найбільша зрада - зрада України. І якби це не була спроба і далі пристосуватися, щоб знову зрадити. Вступ "тушок" до нової партії, яку, як пишуть ЗМІ, пов’язують з олігархами – це підтвердження, що "тушки" там, де гроші. А їхнє намагання відбілитися від минулого бруду (і знову брехнею, бо інакше не вміють) – підтвердження, що знову дуже хочеться в депутати. Бо там "вирішують питання". Тому хочу закликати виборців до пильності. Справді, якби всі були хоча б трохи такими, як ті щирі люди, які вийшли на Майдан, ми би вже мали оновлену Україну. На жаль, ніяк не можемо викорінити "тушок", - додав І. Мунтян.

Нагадаємо, депутат Віталій Ткачук обурився, що його назвали "тушкою" і заявив, що він не співпрацював з ПР і допомагав Євромайдану.

Як відомо, Ткачук і Вікнянський йдуть на місцеві вибори від партії "Укроп".
Редактор: Микола Кобилюк
14-07-2015, 13:06
Коментарів 0 Переглядів 2 484

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.