
За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств половину своїх доходів населення Чернівецької області спрямовує на харчування. У середньому одне домогосподарство витрачало на продукти харчування та харчування поза домом 2001 грн. на місяць, повідомляє обласне управління статистики.
Однією особою в середньому за місяць спожито 3,9 кг м’яса й м’ясопродуктів та сала, 19,7 кг молока й молокопродуктів та масла, 15 яєць, 1,4 кг риби й рибопродуктів, 2,8 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 1,8 кг олії та інших рослинних жирів, 5,8 кг картоплі, 9 кг овочів і баштанних, 3,1 кг фруктів, ягодів, горіхів, винограду, 9,9 кг хліба та хлібних продуктів.
Калорійність добового раціону харчування однієї особи області склала 3136 ккал, вміст білків у спожитих продуктах харчування становив 86 г, жирів – 131 г, вуглеводів – 396 г.