RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Депутати міськради хочуть "скинути" Леонтія і Кушнірика, - мер Чернівців (ВІДЕО)

Депутати Чернівецької міськради мають намір ініціювати звільнення заступника міського голови Георгія Леонтія та секретаря міськради Ярослава Кушнірика.

Про це міський голова Олексій Каспрук заявив у середу на прес-конференції, пише molbuk.ua

Зокрема, він заявив, що "чимало депутатів, які розуміють, що не потраплять до наступного скликання міськради, нині намагаються влаштувати свої економічні "шкурні" питання.

"Це ті самі люди, які зняли з посади чернівецького міського голову Миколу Федорука, це ті люди, які категорично відмовлялися голосувати проти політики президента Віктора Януковича, які боялися голосувати за припинення політичних репресій, які писали заяви на студентів під час режиму. Тому депутати тепер концентруються на господарських питаннях", - сказав О. Каспрук.

Однією з причин ймовірного реваншу депутатів Каспрук називає те, що він наклав вето на рішення міськради про надання в оренду ТОВ "Бук ТБ" земельної ділянки на вулиці Зеленій.



"Що відбувалося на вулиці Зеленій, гадаю, знає вся громада. Від початку весни там функціонує незаконний ринок. Підприємці та фермери, які там торгують, сплачують готівкою за право торгівлі невизначеним особам. Ці кошти не потрапляють до бюджету, не йдуть на захист нашої держави, а потрапляють "спритним ділкам" у кишеню. В той же час "спритні ділки", серед яких є депутати, все частіше виступають на захист цього підприємства, яке, нагадаю, самовільно захопило цю земельну ділянку, а по цьому в міліції вже відкрите кримінальне провадження. Це - і депутат Білик... На тому підприємстві працюють родичі Василя Сафроновича Продана… Я бачу, що подання цих документів відбувається абсолютно непрозоро. Пригадую, до нас приходили інвестори щодо басейну біля "Майдану": прийшла людина, показала, дала прес-конференцію... Показала, хто засновник і що буде там...", - розповів Каспрук.

"На сесії представник підприємства сказав, що вони всередині приміщення ведуть торгівлю. А хто несе відповідальність за те, що ці приміщення, які тривалий час не експлуатувалися, можуть завалитися завтра людям на голову? Ніхто! Користуються тим, що зараз заборонені перевірки", - додав він.

Водночас міський голова розповів, що депутати, які незадоволені тим, що Каспрук наклав вето на це рішення, намагатимуться "розхитати хвилі" в ратуші: ініціюватимуть звільнення секретаря міськради і заступника міського голови.



"Я бачу і відчуваю, що є реваншистські спроби в людей, які у свій час не понесли покарання, повторити історію трирічної давнини. Зняти міського голову, напевно, у них не вистачить голосів. Але завтра і на наступних сесіях, більшість, яка проголосувала за те, щоб віддати самозахоплену землю підприємству, намагатиметься влаштувати спроби "качати" ситуацію в міськраді. До мене доходить інформація про те, що з депутатами вже "порішали": кому грошима, кому пообіцяли вирішити бізнесові питання, кому - задовольнити амбіції... І ставитиметься питання про звільнення заступника міського голови Георгія Леонтія. Нібито основна претензія - щодо закупки бронежилетів. Нагадаю основну тезу правоохоронних органів: всі питання щодо постачання їх - тільки до постачальника. Триває слідство", - сказав мер.



"Також існують залякування, що буде звільнений і Ярослав Кушнірик. Ну і нібито ходять чутки, що "міського голову, якщо треба, ми теж знімемо". Я цього абсолютно не боюся. Рівень довіри до цієї міськради дуже низький. І я гадаю, що громада у цій справі буде на боці справедливості і правди. Ні на які торги посадами, комерційними торгами я не піду. Повірте, до мене дуже багато депутатів приходять, і починають розповідати, що буде добре, якщо я піду на їхні якісь умови. Але я на це не піду ніколи. І бажаю всім депутатам займатися захистом інтересів своїх виборців", - додав Олексій Каспрук.

Нагадаємо, раніше міський голова наклав вето на рішення депутатів про надання в оренду ТОВ "Бук ТБ" земельної ділянки на вулиці Зеленій.
Редактор: Микола Кобилюк
8-10-2014, 14:36
Коментарів 0 Переглядів 3 860

Теги -

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!