RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Абоненти штурмують "Чернівцігаз"

Чернівчани вже кілька днів штурмують абонентський відділ ПАТ “Чернівцігаз”. Це ті, хто платив за газ наперед колишньому постачальнику газу в області — ДК “Газ України”. “Газу України” в області не стало. А разом із ним не стало й людських грошей. Точніше, вони поїхали до Києва. І свої 250-300 гривень, чернівчани, які мають час і натхнення, мусять вибивати звідти. А хто не хоче чи не може цим займатись — дарує гроші компанії.
Абоненти штурмують "Чернівцігаз"

- Я переплатила 280 гривень, ще коли платили на проспекті Незалежності,- розповідає molbuk.ua чернівчанка Ірина Павлівна, - але це, виявляється, не ця організація, а інша (колишня чернівецька філія ДК “Газ України”, - ред.). Платила наперед влітку, щоби зимою менше платити. Виходить, що майже триста гривень у мене вкрали. Я кажу, що я можу з цим піти в суд. А мені кажуть ідіть, але подавайти на ту фірму - “Газ України”. Але воно того не варе. Ото не треба платити наперед. Є 50 гривень боргу — платитиму 50 гривень.

- Проблема з авансовими платежами населення полягає в тому, що платежі відбувались ще тоді, коли ДК “Газ Україна”, дочірня компанія “Нафтогазу”, мала ліцензію на реалізацію газу в Чернівецькій області, - розповідає прес-секретар ПАТ “Чернівцігаз” Андрій СЕМЕНОВИЧ. - Вони отримували проплати за газ від населення. Із серпня 2011 року закінчилась ліцензія. Деякі люди проплачували авансом наперед, щоби, наприклад, взимку менші суми платити. Вийшло так, що ДК “Газ України” гроші отримала наперед, а газ продати вже не могла. Оскільки це дочірня компанія державного “Нафтогазу”, було вирішено, що гроші має компенсувати держава. Ситуація ускладнювалася тим, що представництво в Чернівецькій області зникло і тепер знаходиться в Києві. Всі питання, пов'язані з поверненням грошей, мають вирішуватися з ДК “Газ України”. В них є сайт, координати, адреси, номери телефонів. Лише таким чином. Це питання гостро постало протягом останнього тижня, бо ми надіслали споживачам газу лист, де повідомляється про їхню суму заборгованості та рекомендовану суму сплати. Люди асоціюють рекомендації з авансовими проплатами. Це — рекомендована проплата. Вона не є обов'язковою. Це робиться для того, щоби людина знала, скільки вона має заплатити. Не секрет, що багато у кого є заборгованість. Наприклад, по минулому місяцю це 36 млн.грн. Цей газ не є нашою власністю, нам його на кордон з областю постачає НАК “Нафтогаз України”, а ми його розподіляємо і маємо зібрати гроші за той газ, який використали люди і передати їх “Нафтогазу”.

Щодо нас, то ми не маємо зв'язку з компанією ДК “Газ України”. Ми не є їхнім правонаступником. Платежі, які люди їм проводили, на наші рахунки не надходили. А до нас люди приходять, бо тепер ми є єдиним ліцензіатом в області, обслуговуємо мережі і реалізовуємо газ. Фактично, є єдиним газовим господарством в області на даний момент і люди за інерцією йдуть до нас. Хоча це питання стовідсотково до ДК “Газ України”. Є координати, за якими варто звертатися до ДК “Газ України”. Думаю, що я би в такій ситуації звертався з листом і проханням повернути кошти.

За вказаним на сайті номером телефону прес-служби ДК “Газ України” слухавку підняла жінка, що назвалась Оленою. Пані Олена каже, що офіційного коментаря вона надати не може, бо у зв'язку з реорганізацією, у ДК “Газ України” більше немає прес-служби. Але сказала, що надходять звернення і ті, в кого є договори, отримують виплати. Хто у ДК “Газ України” може надати офіційний коментар пані Олена не знає, але радить звернутися у прес-службу НАК “Нафтогазу” як керуючої ними компанії.

У прес-службі “Нафтогазу” сказали, що борги ДК “Газ України” перейшли до них і порадили звернутися до відділу боргових зобов'язань Департаменту реалізації газу.

- А хто вам порадив сюди звертатись, - запитали у відділі боргових зобов'язань, - ми не займаємося роботою з населенням. Цим займаються ті, хто продавав газ. НАК цими питаннями не займається. Якщо йдеться про Чернівецьку область, то “Чернівцігаз” не є правонаступником ДК “Газ України”. Ніхто не є правонаступником “Газу України”. “Газ України” як був, так і є. Всі питання по їхніх боргах — це до них. Можу сказати, що “Газ України” у вільному плаванні. Він підпорядковується нам тільки формально. Ми на нього раніше ніяк не могли впливати, так і зараз не можемо. Ми свої борги з них вибити ніяк не можемо. Вони нам вісімнадцять із хвостиком мільярдів винні. Якщо є договір із “Газом України”, то треба до них і звертатися. Але я сумніваюсь, що Петя, Коля чи Маня укладали договір безпосередньо з “Газом України”.
Редактор: misha
14-11-2013, 15:59
Коментарів 0 Переглядів 7 630

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.