RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецька міськрада рекламує пивфестиваль, але хоче заборонити пиво

На сесію Чернівецької міської ради пропонується проект рішення про звернення до Верховної Ради з пропозицією обмежити продаж алкоголю. При цьому ратуша підтримує “Пивфест-2013”.

Проект рішення містить наступний текст:

"Ми, депутати Чернівецької міської ради, від імені громади міста висловлюємо стурбованість численними фактами моральної та фізичної деградації українського суспільства.

Конституцією України визначено, що життя, здоров’я та безпека українців є найвищою соціальною цінністю, а збереження генофонду Українського народу є обов’язком держави. При цьому, в Україні не забезпечується належний захист суспільства, особливо неповнолітніх громадян, від алкоголізації. Щороку в Україні через алкоголізм та пияцтво помирає десятки тисяч осіб. За рівнем споживання алкоголю наша держава посідає одне з перших місць у світі. Більшість законів, які приймаються щодо алкоголю, направлені на підвищення відрахувань до бюджету і на боротьбу виключно з наслідками, а не з причинами його вживання.

21 січня цього року Верховною Радою України зареєстровано проект Закону України №2062 "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо посилення боротьби зі зловживаннями у сфері продажу, споживання та реклами пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв", який направлено на усунення основних причин алкоголізації суспільства.

Складна ситуація, що виникла внаслідок вживання алкоголю, спричинена рядом факторів. Серед них – це доступність і агресивна реклама пива, яка в основному впливає на психіку молодих людей, формуючи неправильні уявлення про цінності, успіх, дружбу, спорт тощо. Зрозуміло, що це призводить до неадекватної поведінки молодих осіб і спричиняє перші прояви алкоголізму.
Проект закону № 2062 пропонує заборонити рекламу алкоголю, в тому числі пива, а також заборонити алкогольним брендам, особливо пивним, бути спонсорами будь-яких заходів.

У будь-який час доби кожна людина має можливість купити алкоголь. Проект закону нарешті встановить заборону продажу алкоголю в нічний час на всій території України, і тим самим захистить населення від вечірнього та нічного хуліганства.

На відміну від більшості розвинених країн, де алкоголь не продають особам віком до 21 року, в Україні населення захищено законодавством лише до 18 років. З цим пов’язано досить багато правопорушень у сфері продажу алкоголю. Прийняття проекту Закону №2062 дасть можливість забезпечити належний рівень здоров’я та життєдіяльності громадян, зокрема осіб, які не досягли 21 року, обмежить споживання ними алкогольних напоїв та пива. Це - необхідний крок, оскільки в зрілому віці люди більш свідомо ставляться до вчинків, котрі мають вплив на їх власне здоров’я.

Уряди різних країн давно вже усвідомили негативні наслідки для здоров’я населення від вживання алкоголю. Так, за даними Міжнародного центру алкогольної політики, в 40 країнах взагалі заборонено вживання алкоголю, а у 80 країнах встановлено ряд суттєвих обмежень з його продажу і споживання.

Просимо Вас підтримати цей законопроект, який дозволить зменшити кількість злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, поліпшить показники стану здоров’я населення України, особливо молоді та підростаючого покоління”.
Редактор: Igor
13-09-2013, 17:00
Коментарів 0 Переглядів 4 532

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.