Буковинці їдять багато хліба і картоплі та мало м’яса і риби

Новини Чернівців
2 022
0
Буковинці їдять багато хліба і картоплі та мало м’яса і риби

У 2012р. середній житель Чернівецької області спожив 43 кг м’яса та м’ясопродуктів, 244 кг молока та молочних продуктів, 304 яйця, 119 кг хлібних продуктів, 169 кг овочів, 151 кг картоплі, 55 кг плодів, ягід та винограду, 37 кг цукру, 13 кг олії, 11 кг риби. Про це повідомляє обласне управління статистики.

Порівняно з 2000р. відмічалась збільшення обсягу вживання всіх продуктів (крім молока, молочних продуктів та картоплі). Зокрема, в середньому одним буковинцем спожито яєць та овочів в 1,7 раза більше, ніж у 2000р., м’ясних продуктів та риби – в 1,6 раза, олії – у 1,5 раза.

Однак, порівнюючи з 90-ми роками, рівень споживання молочних продуктів та фруктів менший на третину, м’яса та м’ясних продуктів, цукру та хлібних продуктів – на 18–28%. Як свідчить статистика, житель нашої області вживає більше молочних продуктів, хліба, картоплі, овочів та фруктів, ніж в середньому в країні. Однак, що стосується споживання м’яса, риби та яєць, то тут буковинці дещо відстають.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.