Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Послуги | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Буковинці їдять багато хліба і картоплі та мало м’яса і риби

У 2012р. середній житель Чернівецької області спожив 43 кг м’яса та м’ясопродуктів, 244 кг молока та молочних продуктів, 304 яйця, 119 кг хлібних продуктів, 169 кг овочів, 151 кг картоплі, 55 кг плодів, ягід та винограду, 37 кг цукру, 13 кг олії, 11 кг риби. Про це повідомляє обласне управління статистики.

Порівняно з 2000р. відмічалась збільшення обсягу вживання всіх продуктів (крім молока, молочних продуктів та картоплі). Зокрема, в середньому одним буковинцем спожито яєць та овочів в 1,7 раза більше, ніж у 2000р., м’ясних продуктів та риби – в 1,6 раза, олії – у 1,5 раза.

Однак, порівнюючи з 90-ми роками, рівень споживання молочних продуктів та фруктів менший на третину, м’яса та м’ясних продуктів, цукру та хлібних продуктів – на 18–28%. Як свідчить статистика, житель нашої області вживає більше молочних продуктів, хліба, картоплі, овочів та фруктів, ніж в середньому в країні. Однак, що стосується споживання м’яса, риби та яєць, то тут буковинці дещо відстають.
Рейтинг:
(голосів: 1)
29-08-2013, 12:06
Коментарів 0 Переглядів 1471

загрузка...
Популярне Коментують
• Новини
Трохимич ся вертає, а Вася знимкує кіно. Блог Мостіпаки
Про головні політичні події в регіоні - у блозі Олександра Мостіпаки
загрузка...
Передплачуй газету "Молодий буковинець" та вигравай подарунки!

Передплачуй газету "Молодий буковинець" на 2019 рік та отримуй шанс виграти 10 000 гривень та ще 100 корисних подарунків
Санаторії Закарпаття - де лікуватись і зустріти Новий Рік 2019? (на правах реклами)

Святкування Нового Року в Закарпатті як завжди особливе і залишає, лише казкові та незабутні враження, адже тут споконвічно зберігають народні гуцульські традиції та звичаї
Раки зимують у RAKI HOUSE – першій раковарні Чернівців (на правах реклами)

На вас чекає особливе меню – такого ви ще не смакували. Окрім раків, тут приготують й інші морепродукти, м'ясо, гарніри та десерти. У RAKI HOUSE ви можете скуштувати мідії і рапани 4-ьох видів приготування
Професійне прання: де шукати хімчистки у Чернівцях (на правах реклами)

Пропонуємо вашій увазі місця, де їх шукати, – хімчистки у Чернівцях.