У ЧНУ готуватимуть спеціалістів з безпечної їжі

Новини Чернівців / топ новини
2 315
0
У ЧНУ готуватимуть спеціалістів з безпечної їжі

З початку нинішнього навчального року на хімічному факультеті ЧНУ ім. Ю. Федьковича готуватимуть спеціалістів за напрямом "Харчові технології та інженерія". У вузі вважають, що така спеціальність на сьогодні є дуже актуальною, бо не вся їжа, яку пропонують споживачам є корисною. А фахівці за цією спеціальністю кваліфіковано проводитимуть контроль за якістю продуктів харчування.

- На сьогодні харчова промисловість – одна із провідних галузей області, де виробляється майже 30 % загально обласного промислового виробництва, - розповідає завідувач кафедри аналітичної хімії хімічного факультету ЧНУ Ігор Кобаса. – У галузі зайнято більше чверті працюючих, зосереджена майже п’ята частина основних фондів. Значимість цього сектора агропромислового комплексу суттєво посилюється в наш час, коли в області, в Західному регіоні України та в державі в цілому, різко скоротили або зовсім припинили виробничу діяльність інші галузі.

За словами І Кобаси, здобувши таку освіту, майбутні фахівці зможуть працювати в органах з контролю якості сировини та промислової продукції на підприємствах харчової та переробної промисловості.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують