20 листопада на шпальтах всесвітньовідомої газети “The Washington Post” (США) з’явилася стаття про Чернівці під назвою “Подорож крізь час, ідентичності Чернівців, маленького Парижу України”, повідомляє прес-центр міської ради.
Ще в заголовку кореспондентка "The Associated Press" акцентує увагу на такому звичному для чернівчан порівнянні столиці Буковини з Парижем або ж Віднем. „Вулиці вкриті бруківкою, обабіч якої стоять палаци. Кінотеатр побудований на руїнах синагоги” – перші враження автора про наше місто. Загалом помітними є позитивні враження, отримані від відвідин Чернівців. Матеріал описує окремі періоди історії міста, реалії сьогодення та його архітектурні принади. Цікавим видався опис Червоноармійського ринку, який захопив гостю міста своїм колоритом та різномаїттям товару. Варто процитувати: "Тут можна знайти сало, що є відмінною рисою української кухні. Селяни пропонують яйця, свіже молоко „щойно з-під корови” та птицю. І ви навіть не уявите жінок похилого віку, які торгують величезними грибами, зібраними у лісі… І це є іншою стороною з багатьох ідентичностей цього міста, але такою, яку ви навряд чи знайдете у Парижі чи Відні”.
My Webpage
23-11-2012, 17:36
0
5 289