У 2011р. житель області в середньому спожив 42 кг м’яса та м’ясних продуктів, 244 кг молока та молочних продуктів, 303 яйця, 119 кг хлібних продуктів, 167 кг овочів, 144 кг картоплі, 54 кг плодів, ягід та винограду, 38 кг цукру, 13 кг олії, 11 кг риби. Порівняно з 2000р. відмічалась збільшення обсягу вживання всіх продуктів (крім молока, молочних продуктів та картоплі).
Зокрема, за даними обласного управління статистики, в середньому одним буковинцем спожито яєць та овочів в 1,7 раза більше, ніж у 2000р., м’ясних продуктів та риби – в 1,6 раза, олії – у півтора раза.
Як свідчить статистика, житель нашої області вживає більше молочних продуктів, хліба, картоплі, овочів та фруктів, ніж в середньому в країні. Однак, що стосується споживання м’яса, риби та яєць, то тут буковинці дещо відстають.
21-08-2012, 17:58
0
2 488