Третині кондитерських підприємств Чернівецької області тимчасово заборонили виробляти кондитерські вироби з кремом. Таке обмеження запровадила обласна СЕС на час літнього періоду.
– На підприємствах не були створені належні санітарно-технічні умови або виявили інші проблеми, які створювали небезпеку при виготовленні кондитерських виробів з масляним та білковим кремом, – розповіла в. о. головного лікаря Чернівецької обласної санітарно-епідеміологічної станції Наталія ГОПКО. – Лише в травні було винесено 5 постанов про заборону виготовлення такої продукції. В цьому році в кондитерських цехах відібрали для дослідження за мікробіологічними показниками 140 зразків кондитерських виробів. Чотири проби не відповідали вимогам. Ще чотири проби тістечок не пройшли дослідження за санітарно-хімічними показниками (всього досліджували 155 зразків).
З 26 кондитерських цехів, які знаходяться на території області, лише 17-тьом дозволено виготовляти кондитерські вироби.
Існує можливість придбання неякісних кондитерських виробів, завезених із інших областей. Так, працівники СЕС в цьому році дослідили за мікробіологічними показниками 260-ти зразків кондитерських виробів немісцевого виробництва. Чотири з них не відповідали вимогам.
4-07-2011, 16:31
0
2 243