Наприкінці травня цукор може подорожчати на 20 відсотків. Так вважає виконавчий директор ВАТ "Цукровий комбінат "Хрещатик" Сергій БУЧКА.
– Подорожчання матиме сезонний характер, – повідомляє Сергій Бучка. – Адже запаси цукру зменшуються, а попит на нього в приватному секторі збільшується. Крім того зросла ціна на паливо, газ, який використовується при переробці, засоби захисту сировини. Тому вартість цукру прирівняється до осінньої. Поки що особливих коливань у ціні на нього нема, бо запаси ще є. Цукор то дорожчає, то дешевшає на 10-15 копійок.
Начальник державної інспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області Віктор ЛАЩАК вважає, що ціна на цукор не може зрости більше, ніж на 1-2 відсотки.
– Чернівецьку область найбільше забезпечують цукром не місцеві виробники, а з Хмельницької та Вінницької областей, – зауважує Віктор Лащак. – Вони створюють конкуренцію на ринку, тому місцеві виробники не зможуть встановити свою таку високу ціну на цукор. Вони не мають таких значних обсягів виробництва. Тим більше, що запасів цукру в Україні, на відміну від минулого року, достатньо.
За словами начальника державної інспекції з контролю за цінами в області, за останню декаду цукор подорожчав на 1,3 відсотки (по Україні – 1,8 %). “Нова ціна на нього формуватиметься не наприкінці травня, а у серпні-вересні, коли вродить врожай. Якщо він буде добрим, вартість цукру залишиться на рівні сьогоднішньої”, – підкреслює Віктор Лащак. (О.Длужанська)
4-05-2011, 18:36
0
2 868