Зимовий раціон має свої особливості. У зимовий період нам потрібно більше енергії, тому що організм повинен себе зігрівати. Основну енергію ми отримуємо з правильних жирів, білків і складних вуглеводів. І точно не з булочок, шоколадок, капучино і цукерок.
Що додати до зимового раціону, щоби почуватися бадьоро і при цьому не набрати додаткові кіло,
радить лікарка-дієтолог Чернівецької обласної лікарні Мирослава Березова, пише molbuk.ua
Якщо взимку вас хочеться більше солодкого та мучного – значить, потрібно звернути увагу на ваш раціон, він може бути недостатнім, зазначає дієтологиня.
Можливо, варто додати повноцінного білка, жирів та не забувати про сезонні крохмалисті овочі. Природа недарма нам подарувала коренеплоди, які можуть тривало зберігатися, а головне - вони запасають більше поживних речовин.
Отож, сміливо додавайте до свого раціону:
☑️моркву
☑️корінь селери
☑️броколі
☑️гарбуз
☑️баклажани
☑️буряк
☑️батат
☑️капуста
☑️кабачки.
Також пам'ятайте про бобові:
☑️нут
☑️горох
☑️сочевиця
☑️квасоля біла, чорна, червона
☑️спаржева квасоля.
Орієнтуємося на рекомендації світових дієтологічних асоціацій – не менше 400 г овочів та фруктів на день (не враховуючи картоплі).
"Якщо взимку вам не дуже хочеться їсти сирі овочі та зелень, (адже вони потребують багато енергії для перетравлювання) - варіть і запікайте, готуйте на грилі - це дійсно смачно!" - радить Мирослава Березова.
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
7-12-2024, 22:00
0
690