RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |


Фото molbuk.ua

У сезон відпусток часто постає питання, куди подіти свого домашнього улюбленця. У пригоді стають зооготелі – прихистки для братів наших менших.

Для тварини це стрес

У Чернівцях зооготелі створено переважно при ветеринарних клініках. Також таку послугу надають у міському центрі стерилізації.

У яких випадках варто звертатися до готелю для тварин та як підготувати домашнього улюбленця до перебування там, кореспондентці "МБ" розповіла директорка та головна лікарка однієї із ветеринарних клінік Чернівців Катерина Горбань, пише molbuk.ua



"Коли люди просять поради, що робити із тваринами під час відпустки, я відповідаю, що зооготель – це далеко не найкращий варіант, – зізнається пані Катерина. – Для тварин це великий стрес. Собаки легше переносять такі зміни, а коти неохоче сприймають чужих людей".

Найкраще – залишити тварину вдома із кимось зі знайомих або родичів, вважає ветлікарка. Дещо гірший варіант – віддати улюбленця до когось додому. А зооготель – це вже на крайній випадок. Тут для них усе нове, чуже: запахи, звуки. Звідусіль щось гавкає, нявкає... Це шокує новачків, і вони можуть кілька перших днів відмовлятися від їжі, пиття.

"Якщо відмова затягується, поїмо тваринку примусово зі шприца водою та підгодовуємо рідким кормом. Потроху апетит відновлюється", – каже фахівчиня.

Собак легше підкупити, ніж кішок

Катерина Горбань радить господарям приносити до зооготелю домашні речі їхніх улюбленців, щоби ті, відчували рідний запах.
Якщо тварина дуже стресує, варто за тиждень до поселення давати їй легкі заспокійливі. Але це треба робити тільки після консультації з ветеринаром.

Також за два тижні до поселення треба зробити улюбленцеві комплексне щеплення й профілактику від паразитів. Неодмінна умова прийняття – відсутність інфекційних захворювань і хронічних хвороб у тварини.

"Ми гарантуємо професійний догляд, обов’язковий вигул собак двічі на день, збалансоване харчування, лікування (за потреби). Щодня робимо вологе прибирання, дезінфікуємо поверхні, кварцуємо приміщення. Це дає змогу запобігти розвитку різних захворювань і грибкових уражень у постійних мешканців готелю", – зазначає співрозмовниця.

Кожна тварина живе в окремому боксі. На адаптацію зазвичай іде два-три дні. Собаки швидше призвичаюються, кішкам потрібен час.

"Якщо "клієнт" відразу йде на руки, ми випускаємо його погратися з іншими. Але буває таке, що тварина дуже стресує, забивається в кут. У такому разі ми декілька днів її не чіпаємо. Зазвичай невдовзі вона розуміє, що її тут ніхто не ображає, годує. Тож звикає. А ще песиків легше підкупити смаколиками. Кішок їжею не підкупиш. З ними важче потоваришувати", – зауважує ветлікарка.



Вартість – 150–200 гривень за добу

Найбільше клієнтів – на зимові свята та влітку. Утім, і в інший час упродовж року їх вистачає. Кількість тварин збільшила й війна.

"Коли почалася повномасштабна війна, у Чернівці переїхало чимало переселенців. Часто вони поставали перед тим, що в орендованій квартирі не дозволяли селитися із тваринами. У таких випадках ми приймали їхніх улюбленців безплатно. Один котик так і залишився у нас. Він став нашим улюбленцем", – усміхається Катерина Горбань.

Також своїх вихованців поселяють до зооготелю літні люди, які лягають у лікарню, а приглянути за тваринкою нікому. Тож прихисток без гостей дуже рідко, а влітку взагалі заповнений.

Вартість перебування – 150–200 гривень на добу, залежно від розміру тварини, вигулу. Кішок не вигулюють, тому їхнє перебування дешевше.

На прохання власників їм щодня із зооготелю скидають фото та відео, як поживає їхній вихованець.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram







Редактор: Галина Олійник
Сьогодні, 11:17
Коментарів 1 Переглядів 814

Hаписав: yura, Коментарів: 435, Новин: 0, Сьогодні, 12:19
В новині:
ЯК ТОЙ НА ВЕРХНЬОМУ ФОТО ВЗАГАЛІ ЗДАТЕН ПОСМІХАТИСЬ, ФОТОГРАФУЮЧИСЬ ПОРУЧ З ОДНИМ НАЇВНИМ, ДОВІРЛИВИМ, БЕЗЗАХИСНИМ КОТИКОМ, - АДЖЕ В ЦЕЙ ЖЕ САМИЙ ЧАС ІНШОМУ НЕЩАСНОМУ НАЇВНОМУ, ДОВІРЛИВОМУ, БЕЗЗАХИСНОМУ КОТИКУ, ЯКИЙ У НЬОГО ЗА СПИНОЮ, НАДЗВИЧАЙНО СТРАШНО СИДІТИ ЗАКРИТОМУ У ТІЙ КОНУРІ У ТОМУ ЗЛОЧИННОМУ САДИСТСЬКОМУ ПРИТОНІ


З 1986 року Віктор Бачинський очолює Чернівецьке обласне бюро судово-медичної експертизи


"Після загибелі Дмитра моя війна лише почалася", – каже Ольга Ковальова.


Тут військовим і цивільним допомагають повернутися до звичного життя.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Стенди, де буде зображення Героїв з Чернівців та інформація про них, встановили вздовж двох крайніх доріжок


Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.