RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |



У Чернівцях розглянуть питання щодо того, аби весь громадський транспорт зробити пільговим. У першу чергу - той, який уже обладнаний валідаторами.

За відповідне протокольне рішення, запропоноване на сесії міськради 25 липня депутатом фракції "Пропозиція" Степаном Руденком, підтримали з другої спроби, пише molbuk.ua



Зокрема, Степан Руденко поцікавився, чому низкою маршрутів, де встановлені валідатори, не можуть користуватися пільговики. Це, наприклад, №5, №29:

"У пільговика є транспортна картка, з якою він може їздити відповідну кількість разів. Чому, якщо вже встановлені на більшості маршрутів валідатори і людина може скористатися пільгою, департамент транспорту не додав ці маршрути до переліку пільгових?" - дивується депутат.

"У чому раніше була проблематика, що ми не могли зробити всі маршрути пільговими? Ми не могли вирахувати пасажиропотік. У нас не було можливості. Зараз ця можливість є. Ми по будь-якому пасажиру можемо вичислити, де він проїхав, як і скільки. Система транспортних карток для цього й створювалася. Чому пільговик має сидіти і думати: це 29 чи 27 маршрут? У нього є право скористатися пільгою - все. Він не має записувати собі в зошиті, пільговий це чи ні. Тож нехай департамент транспорту максимально відкриє всі маршрути і зробить їх пільговими спочатку там, де є валідатори. А тим часом перегляне умови щодо встановлення валідаторів і дасть приватним перевізникам термін - наприклад, до 1 грудня 2024 року - встановити валідатори. Зараз ціна валідаторів знизилася, і їх можна купити. Просто хтось зацікавлений у цьому, а хтось - ні", - вважає Степан Руденко.

Як пояснила заступниця директора – начальниця управління організації транспортної інфраструктури та поводження з відходами департаменту транспорту та окремих питань комунального господарства міської ради Аліна Наславська, пільгові перевезення діють на 17 маршрутах. Із них 7 - ЧТУ, та 10 - приватні. Такий перелік, за її словами, був затверджений віддавна. При цьому у приватному транспорті із міського бюджету відшкодовується 30% від посадкових місць на пільгових маршрутах.

Міський голова Роман Клічук зауважив:

"Пільговиків - 70 тисяч. Це практично третина міста. І з держбюджету ми не отримуємо відшкодувань ні копійки. Це було ухвалено ще років 15 тому, що один маршрут є пільговий, а інший альтернативний, який їде схожим маршрутом, є непільговим. Ці 17 маршрутів покривають місто фактично з усіх боків".

Аліна Наславська додала, що наразі укладені договори між мерією та приватними перевізниками на встановлення 69 валідаторів. Поки що ці валідатори у приватних автобусах не встановлені, тож там запровадити пільговий проїзд, окрім цих 10 маршрутів, щодо яких уже раніше укладений договір, немає можливості.

На думку депутата від "Пропозиції" Михайла Шкурея, тепер, коли із запровадженням транспортних карток пільга стала адресною, немає сенсу робити лише частину маршрутів соціальними, місто так не економить. Бо таким чином пільговик змушений робити пересадки кілька разів, щоб їхати безкоштовно, що, відтак, - витрати для міського бюджету. Замість цього він би міг сісти на будь-який маршрут, який йому підходить, і прямим рейсом доїхати до потрібного місця.

"Коли №29 і №6 були приватними, то у цьому списку 17-ти соціальних маршрутів, можливо, і була логіка. Маршрут №6 був пільговим, №29 - непільговим, вони їхали практично паралельно. Але ж зараз уже є транспортні картки, пільга стала адресною. Пільговик має право одномоментно проїхати по маршруту. Йому треба проїхати із Роші, №29 його влаштовує. Але цей маршрут не пільговий. То він що, поїде на №6, потім пересяде на тролейбус? Просто ввімкніть логіку. Ми перевантажуємо цими пересадками транспорт. Цей список треба переглянути. Зараз у ньому немає логіки", - переконаний Михайло Шкурей.

Які маршрутки наразі є пільговими:

№1, Коровія-ТЦ "Метро"

№3, вулиця Садова – вулиця Вижницька

№4, вулиця Садова – Цецино

№6, вулиця Садова – вулиця Заставнівська

№8, вулиця Садова – Клокучка

№9, завод "Гравітон" – площа Соборна

№10А, ринок "Центральний" – Садки

№15, вулиця Садова – вулиця Дунайська

№16, вулиця Садова – вулиця Квітковського

№19, вулиця Садова – вулиця Литовська

№21, вулиця Ткачука – вулиця Рівненська

№23, Садгора – вулиця Південно-Кільцева

№24, Ленківці – вулиця Сторожинецька

№26, завод "Гравітон" – вулиця Скальда

№27, вул. Садова – вулиця Степового

№36, Чорнівський млин – вулиця Садова

№37, Чорнівський млин – вулиця Садова

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Галина Олійник
Учора, 18:20
Коментарів 1 Переглядів 3 104

Hаписав: Богдана, Коментарів: 0, Новин: 0, Сьогодні, 00:51
В новині:
Молодець Степан Руденко! Оце справжній народний депутат, який дійсно піклується про людей, і мислить мудро! Як справжній господар нашого міста. Таких людей нам потрібно більше в керівництві!8


З 1986 року Віктор Бачинський очолює Чернівецьке обласне бюро судово-медичної експертизи


"Після загибелі Дмитра моя війна лише почалася", – каже Ольга Ковальова.


Тут військовим і цивільним допомагають повернутися до звичного життя.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Стенди, де буде зображення Героїв з Чернівців та інформація про них, встановили вздовж двох крайніх доріжок


Всі за мир, а хто ж за війну? Блог Ярослава Волощука
Все більше і більше розмов із різних джерел та найрізноманітніших медіа-платформ ми чуємо заклики чи пропозиції про потенційне призупинення війни.
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.

Разом із перспективами земельного ринку постає ще більше питань: на що слід звернути увагу під час її вибору? Які документи потрібно оформлювати під час купівлі-продажу? Як виглядає портрет надійного покупця? Відповіді на ці запитання для тих, хто хоче придбати земельну ділянку у покроковому гайді цієї статті.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.