«Перші спроби були невдалими, але я не здавалася»: історія буковинки, яка відкрила власну пекарню

Новини Чернівців
10 320
0

Інна Шелепницька відкрила в Мамаївцях власну пекарню. До цього вона працювала бухгалтеркою й паралельно пекла вдома бездріжджовий хліб. Тоді навіть не замислювалася над тим, що її мрія про відкриття власної справи у майбутньому стане реальністю.

Ідея відкрити власну пекарню виникла під час відпустки в Італії, де жінка спробувала бездріжджовий хліб, що припав їй до смаку, пише molbuk.ua



Завдяки дистанційній роботі під час карантину жінка мала більше часу спробувати себе у випіканні хліба.

Перші замовлення були для рідних


"З огляду на стан здоров’я у моїй сім’ї потребували бездріжджового хліба. У період пандемії ми з чоловіком працювали дистанційно. Діти навчалися вдома. Тоді я вперше спробувала спекти бездріжджовий хліб. Перші спроби були невдалими, але я не зупинялася. Навчалася, випробовувала різні види борошна та рецепти", – розповідає Інна Шелепницька.

Захопившись випічкою, жінка перші замовлення почала робити для рідних.

"Не усвідомлюючи сама, з двох буханців хліба, які я могла спекти за день, запити зросли до 10-12 буханців. Я намагалася поєднувати дві різні сфери діяльності: працювала бухгалтеркою і випікала. Мені це вдавалося. Я прокидалася о четвертій ранку, щоб до восьмої ранку, коли мала йти на роботу, встигнути спекти чергову партію хліба", – каже Інна.

Та з часом, коли замовлень ставало дедалі більше, жінка зрозуміла, що складно поєднувати дві роботи. Спілкуючись зі своїм братом, вона усвідомила, що хоче розвивати цю справу далі.

З допомогою свого чоловіка й двох синів Інна розробила бізнес-план для відкриття пекарні. Жінка навчалася у справжніх фахівців, обговорювала деталі з іншими пекарями й відвідувала майстеркласи.



"Найбільша нагорода, коли люди вдячні"


"Коли ти сам вчишся, це одне. Інша справа, коли ти навчаєшся в справжніх фахівців. Щоб відкрити свою пекарню, ми разом із чоловіком розписали, скільки потрібно обладнання, з чого розпочати для здійснення мрії. З часом за кошти гранту ми придбали подову піч, яка неабияк підвищила ефективність пекарні", – ділиться буковинка.

Пекарня розташована в селі Мамаївці. Працює вона вже два роки. Там використовують холодну ферментацію для випікання хліба, що дозволяє зберегти корисні властивості борошна.



Інна входить до спільноти пекарів, продовжує навчатись у них і ділитися своїм досвідом.

"У пекарні працює команда з чотирьох пекарів, які розуміють, що таке тісто і як з ним слід поводитися. Ми починали з невеликих партій. Тепер щодня випікаємо близько 300 хлібин. Ми часто експериментуємо зі смаками й складом нашої випічки, щоб зробити її незвичайною. Найбільша нагорода у цій справі, коли люди приходять до нашої пекарні, купують випічку і дякують нам", – каже жінка.

Інна вважає, якщо є велике бажання, то треба зробити все заради його здійснення.

"Хоча на початку справи було непросто, кожен успіх, кожна нова партія хліба, робили мене щасливою. Коли у країні такий складний час, наша команда продовжує розвиватися, ми не зупиняємося, а продовжуємо працювати, випікати для людей хліб. Віримо, що зовсім скоро настане мир і перемога, після чого можна буде реалізувати всі ідеї", – ділиться Інна Шелепницька.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Новини Дня

23:15
У Будапешті понад 50 тисяч людей узяли участь у мітингу опозиції
22:58
Про цю причину безсоння ніхто не здогадується: симптоми дуже поширені
22:34
Лише одна проста помилка може погіршити сигнал Wi-Fi: варто перевірити роутер просто зараз
22:12
Макрон назвав 4 основні гарантії безпеки для України від Європи
22:00
Терези - дипломат, Козеріг - стратег: який ваш тип інтелекту за знаком Зодіаку
21:33
ССО розгромили російський "Утьос", що відстежував українські ракети та дрони
21:19
Трамп призначив Келлога спецпосланцем в Україні
20:58
Ця поширена звичка вдома різко збільшує ризик серцевої недостатності
20:34
ЄС може створити власну супутникову мережу для військової розвідки
20:13
З’явилася відповідь МЗС України Лукашенку за образу на адресу Зеленського
19:58
Ситуація на півдні України стає дедалі загрозливішою, - ЗСУ
19:36
Пенсіонери можуть отримати безкоштовні ліки за рецептом: ось як це зробити
19:17
І смачно, і дуже корисно: 12 поживних альтернатив звичайному хлібу
18:58
Мелоні відповіла, чи планує Італія відправляти свої війська в Україну
18:40
«Бачив героїзм звичайних людей»: історія буковинця, який служить від початку війни
18:24
Росіяни захопили Суджу, - DeepState
18:00
У Чернівцях планують завершити ремонт вулиці: виділять ще понад мільйон
17:40
В якому куточку України взяв початок ваш рід: дізнайтеся за своїм прізвищем
17:22
"Буковина" підписала контракт із ексгравцем "Кривбасу"
17:00
Полеглому воїну з Буковини Павлу Унгуряну закликають присвоїти звання Героя України
16:41
Як буковинцям задекларувати зброю: у поліції розповіли
16:20
Придбав старий Mercedes за 17 тис. грн: що у декларації відомого спортсмена з Буковини
15:58
Шахраї за добу ошукали трьох буковинок на 75 тисяч гривень
15:40
Росія накопичує сили, щоби вдарити по Сумщині - Зеленський
15:21
«Він стільки людей врятував!»: що відомо про загиблого воїна із Чернівців Юрія Крічуна
Більше Новин

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм