Який рис обрати для голубців, щоб не зіпсувати страву

Новини Чернівців / новини / Смачні рецепти
4 351
0

Рис - один із двох головних інгредієнтів начинки для голубців, і від того, який сорт ми оберемо, залежатиме якість готової страви.

Який рис краще підходить для голубців, скільки його потрібно і як правильно приготувати.



Який рис обрати для голубців
Рис для голубців, за великим рахунком, підходить будь-який, ідеального варіанту не існує. Але все-таки краще використовувати круглозернистий, а не довгий. Це пов'язано з тим, що довгі сорти занадто розсипчасті й вимагають досвіду та вправності в поводженні. І краще підійдуть для плову. А круглі сорти навпаки - клейкіші, тому не розвалюються. До того ж, такий рис краще взаємодіє з фаршем - другим головним інгредієнтом начинки голубців.

До речі, кухарі вважають за краще використовувати рис для голубців сортів арборіо і арнаролі. Також добре підійдуть сорти нано і віалоне. І не рекомендується брати подрібнену крупу, інакше начинка вийде надмірно рідкою. А щоб у вас не вийшла кашка, перевагу можна віддати пропареному рисові.

Як варити рис для голубців - покрокова інструкція
Перед тим, як змішувати інгредієнти начинки, потрібно відварювати рис для голубців до стану готовності наполовину.

Правильно приготувати рис для голубців зовсім не складно, головне - не переварити. Для цього потрібно:

- добре промити крупу, поки вода не буде прозорою;
- засипати у воду в пропорціях 1 частина рису на 2 частини води;
- довівши до кипіння, перевести на мінімальний вогонь, після чого варити рис потрібно хвилин 7-10;
- після чого додати вершкове масло (необов'язково), накрити кришкою і залишити в теплі на 10-15 хвилин.

Враховуйте, щов ході варіння рис збільшиться в об'ємі й вбере багато рідини. Солити рис при цьому не потрібно. Варити рис для голубців не обов'язково, але якщо використовувати сирий - час тушкування голубців збільшиться, а самі вони вийдуть сухуватими.

Рис для голубців - пропорції
Скільки рису потрібно для голубців - питання не менш важливе, ніж попередні. Досвідчені кулінари рекомендують використовувати одну або півтори склянки рису на кілограм фаршу. Або рис із фаршем можна використовувати в пропорціях 1:3 відповідно. Також важливо не переборщити з кількістю крупи, щоб не зробити з начинки кашу.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:

Читайте також

08:20
Росіяни знову просунулися на Донеччині
08:00
2 квітня: яке сьогодні свято, традиції
07:55
На Буковині попрощаються із чотирма воїнами, які загинули у боях проти окупантів
07:45
Історичний матч "Буковина" - "Вікторія" та зізнання у "вказівці Запаранюка не з'являтися на сесію": головні новини минулої доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 2 квітня не буде світла
07:00
Погода на Буковині 2 квітня
02:00
Розчинна проти заварної: ось яка кава корисніша насправді
01:45
5 неефективних вправ, які варто припинити виконувати у спортзалі

Колонка

Читають Коментують

Свіжий номер

Афіша

політика, влада

економіка

здоров'я

культура

спорт

Каталог фірм