RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Авто з США: як не купити «кота в мішку» – поради експерта з Чернівців

У Чернівецькій області серед автомобілістів останнім часом стало модно купувати авто в Америці. Велику популярність американські машини отримали завдяки ухваленому в 2016 році закону, який суттєво знизив акцизний збір під час імпорту транспортних засобів.

Про переваги й недоліки автівок, придбаних у США, кореспондент "МБ" поцікавився у власника однієї з чернівецьких автомобільних компаній Володимира Сєхова.



"Скажу навіть не як власник цього бізнесу, а як простий користувач: серед недоліків лише один – на машину треба чекати. Чекати від одного до двох з половиною місяців", – розповів Володимир.

Наразі в Україну американські автівки доправляють двома способами: через німецьке портове місто Беремаргафен або через Одесу.

"Німеччина трохи дорожча, але удвічі швидше відбувається доставка, – каже В. Сєхов. – Бо якщо людина замовляє автівку через Європу, то приблизно через місяць машина буде вже в Чернівцях. Якщо через Одесу, то 55 днів – це найшвидше".

Експерт каже, що на американському ринку авто є чимало "мутних" транспортних засобів.

"Варто розуміти, що на аукціонах американські перекупники теж не сплять, – каже Володимир. – Вони купують автомобілі, роблять із них "цукерку", підфарбовують-підрівнюють та виставляють фото на аукціон. Але наша компанія такі автомобілі принципово не розглядає".
Натомість, каже підприємець, його фірма працює лише із американськими страховими компаніями та перевіреними продавцями, які не приховують недоліки авто, що виставляються на продаж.

"Знайти потрібний клієнту автомобіль – це одна справа, – каже він. – А от відстежити всю його історію – цим, в принципі, ми і займаємося. У кожної американської автівки є так званий сarfax – це аналог медичної книжки, яка є в кожного українця. Там є вся історія обслуговування транспортного засобу. Якщо ця машина "правильна", чиста і без "мутняків", то там вказано все. Навіть те, коли підкачувалися шини чи замінювали щітки склоочищувача".
За словами В. Сєхова, після проведеної фірмою аналітики щодо транспортного засобу, визначають, чи все у цій автівці влаштовує їх та покупця.
"Коли автівка прибуває до нас, ми її розмитнюємо і передаємо нашому клієнту. Далі він уже все проводить сам: ремонтує, проводить сертифікацію, ставить на облік... У такому випадку вартість наших послуг мінімальна. Якщо ж ми беремо автомобіль "під ключ" (це другий варіант нашої роботи), то, крім відстеження автівки, здійснюємо ще й її відновлення, ставимо на облік, розмитнюємо. У фіналі людина вже отримує авто на українських номерах", – каже керівник фірми.

Які недоліки "американців"

"Людина фактично купує "віртуальний" автомобіль, який бачить лише на фото, – розповідає Володимир. – І ще те, що клієнтові доведеться трохи зачекати. Але, як показує практика, час очікування минає дуже швидко".

До фірми Володимира часто звертаються потенційні покупці із зауваженнями: мовляв, на популярних українських авторесурсах можна придбати якісну автівку за, скажімо, 15 тисяч доларів. Натомість компанія Сєхова її пропонує за 14 тисяч.

"Різниця невелика, але вона таки існує. Людина каже: "Та я краще куплю тут". Але де гарантія того, що цей автомобіль, який ви хочете купити, перебуває у нормальному стані?" – додав Володимир Сєхов.

Серед безкоштовних послуг, які експерти надають покупцям, – повна перевірка автомобілів на наявність недоліків.

"Це не "ведмежа" послуга. Навпаки, ми хочемо вберегти людей, які до нас звертаються, від неправильних покупок. Демонструємо: ось такий автомобіль був, ось такі в нього були пригоди. Приймайте рішення. Так, він вартує 15 тисяч, це непогана ціна. Однак, як правило, якщо на українських автобазарах низька вартість авто, то з машиною, швидше за все, була якась халепа. Її дешево купили. А дешево можна придбати хіба що сильно пошкоджений автомобіль, або автівку після декількох ДТП. Він, може, і має зараз непоганий вигляд, але в нього порушена геометрія кузова, пошкоджений двигун. Ми ж принципово не беремо автомобілі з порушеною геометрією кузова. Тільки з пошкодженими навісними елементами – крило, бампер, фара...".

Чи можна купувати підтоплені авто

"Доволі часто переганяємо такі машини з США, – каже В. Сєхов. – Варто розуміти, що підтоплена машина підтопленій – не рівня. Є машина, яку затопило повністю під час повені, внаслідок чого у неї доволі серйозні пошкодження. А є й такі, що потрапили під звичайну зливу, а водій забув зачинити вікно або люк на даху....

Досі ми не потрапляли у просак – завжди брали хороші машини. Так, потрібно витратитись на хімчистку, полірування. Розбирали салон, сушили автомобіль, замінювали якісь деталі й електропроводку, які постраждали через підтоплення. Страшного у цьому нічого немає. Просто потрібно підібрати "правильно підтоплений" автомобіль. Якщо, звісно, там був гідроудар двигуна, і автівка заїхала у воду, то з таким транспортним засобом краще не зв’язуватись, бо, швидше за все, доведеться міняти і двигун, і коробку передач, і всі блоки...".

Яка різниця між "євробляхами" і "американцями"

Основною відмінністю між цими типами автівок В. Сєхов називає пробіг.

"Хорошу машину в Німеччині дешево не продадуть, – каже він. – Якщо вона недорога, то в неї, очевидно, пробіг перевалює за 300 тисяч, що свідчить про те, що автомобіль не може бути у якісному технічному стані. Всі пригоди і неприємні нюанси, пов’язані з автомобілями у Європі, на жаль, неможливо відстежити. Там немає можливості взяти сarfax, перевірити історію автомобіля. З "американцями" все простіше".

Володимир демонструє автомобіль Audi A7, яким він зараз користується. Каже, що автівка – 2016 року випуску, а її пробіг – 6000 кілометрів.

"Авто купили фактично непошкодженим, – каже експерт. – Серед недоліків у базі було вказано "stripped", що з англійської означає "роздягнута". Тобто вона була розкрадена: з машини зняли деякі деталі кузова. Попередній власник залишив її десь у неблагополучному районі – і з неї зняли фари, бампер та акумулятор. Ми викупили цю машину після того, як вона стояла приблизно рік на аукціоні. Тож придбали фактично новий автомобіль".

Серед відмінностей між "євробляхами" та "американцями" також – комплектація, каже Володимир.

"Американські авто, як правило, продаються у "повному фарші", – сказав експерт. – Навіть мінімальна американська комплектація значно повніша, ніж європейські авто. 99% машин з США – це автівки на автоматичній коробці передач. "Механіки" там практично немає. А ще на аукціонах можна придбати хороші авто з мінімальними пошкодженнями. Скажімо, хтось подряпав ключем автомобіль...".

Яких "американців" найчастіше купують на Буковині

За словами автоексперта, буковинські автолюбителі віддають перевагу європейським маркам авто – BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen. Він стверджує: як європейські, так і пригнані з США машини не відрізняються за якістю.

"Їх усіх збирають на однакових конвеєрах. Єдина можлива відмінність – це оптика", – сказав В. Сєхов.

Скільки коштує "пригнати" авто з Америки

"Навіть якщо в Америці вам подарували машину, чи ви придбали її на аукціоні за один долар, для того, щоб вона потрапила до Чернівців, необхідно сплатити за перевезення, розмитнення та реєстрацію. Тобто, дешевше, як 6000 доларів вона вам не обійдеться. Ми приганяємо машини вартістю від 8 тисяч доларів. Отож за 15-16 тисяч доларів можна придбати дуже хороше авто", – каже.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Редактор: Микола Кобилюк
23-05-2021, 11:52
Коментарів 0 Переглядів 5 269

Теги -

Газовики просять споживачів перекрити крани на спусках перед газовими приладами та не відкривати до зазначеного часу


Такі зміни запровадили "у зв’язку з численними зверненнями мешканців"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.