На фермі "Буковинський равлик", що у селі Стрілецький Кут під Чернівцями, господарі уже почали випускати равликів у поле і це означає, що сезон уже відкритий.
Про це пише molbuk.ua
Більшість із них ще перебувають у приміщенні, очікуючи на більш теплу погоду та продовжуючи процес репродукції. Та все ж частину з них уже випустили на спеціально підготовлене поле, всіяне листям перко – гібридом капусти та ріпаку.
За словами господині ферми Оксани Юськів, це свого роду експеримент. Адже травень видався холодним, а приморозки передають ще й на червень. А підвиди садового равлика Helix aspersa Muller та Helix aspersa Maxima – здебільшого мешканці країн Середземноморського району і звикли до теплого клімату. Тож зараз їм доведеться "загартовуватися".
"Зазвичай ми випускаємо равликів у поле на початку літа, коли вже тепло. Вони не переносять холод. Але цьогоріч у цю пору ще доволі прохолодно. То я просто проводжу експеримент. Винесла кілька щитів із маленькими равликами у поле і побачу, що буде. Нехай гартуються, а що робити. Вдарять приморозки, то їм доведеться ховатися у теплі шпарини, щоби не замерзнути", - розповідає пані Оксана.
Втім, уже наступного тижня на Буковині обіцяють потепління, тож господиня потроху буде виносити усіх своїх "підопічних" на поле. Там вони протягом трьох місяців їстимуть, набиратимуться сил, щоби восени відправитися до холодильника, де спатимуть всю зиму.
Детальніше про "равликовий бізнес" читайте у випуску "Молодого буковинця" у наступний четвер, 27 травняЧитайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
22-05-2021, 14:03
0
4 140