У Чернівецькій області за рік найбільше дорожчали ціни на цукор і яйця, а найбільше падіння цін спостерігалося на капусту і яблука.
Про це йдеться в
інфографіці Головного управління Держстатистики в Чернівецькій області.
Так, серед продовольчих товарів найбільше зросла вартість цукру (22,38 грн/кг) – на 61,1%. На понад 51% подорожчав цукор (29,47 за десяток). Далі в рейтингу йде гречка (32,2%), олія соняшникова (26,3%) та апельсини (14,3%).
Найбільш суттєве зниження цін серед продовольчих товарів зафіксоване щодо капусти: її вартість становить 5,23 грн/кг. Таким чином, вартість за рік упала на 31%.
За даними Держстату, на Буковині також значно подешевшали яблука – на понад 25%.
Окрім того, зафіксовано зниження вартості пшона (на 24,7%), картоплі (21,7%) та курячого філе (11,5%).
Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
20-01-2021, 11:58
0
1 739