RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Не вірила, що потраплю на таку роботу»: буковинка працює на круїзному лайнері та подорожує світом

Всього за рік відвідати 12 країн світу. Звучить за межами реальності, однак саме таким є життя буковинки Антоніни Остякової. У свої 22 роки дівчина родом з села Горішні Шерівці, що на Заставнівщині, змогла потрапити на круїзний лайнер, де майже рік працює косметологом.

Про це йдеться у публікації "МБ".



Тоня навчалася три роки в Кракові на факультеті медичної косметології. Історію, про те, як вдалося туди потрапити, розповідає зі захопленням.

– Після навчання я деякий час працювала за професією, але з часом зрозуміла, що робота в салоні не для мене. Я людина, яка дуже любить свободу, а бути з восьмої ранку по восьму вечора в кабінеті не подобалося. У той час я вже багато подорожувала, особливо автостопом, за все своє життя я відвідала близько 40 країн. Мені дуже хотілося якось поєднати роботу і хобі. В інтернеті я знайшла заявку на роботу на круїзному лайнері в спа. Подумала: можна спробувати, може, вийде, – розповідає Тоня.

"Не повірила, що зможу пройти"

– Своїй мамі подарувала поїздку в Париж. Ми тоді мали летіти через Краків. Два дні мали провести там. Та раптом до мене телефонують щодо поданої заявки і запрошують на співбесіду в Катовіце, що неподалік Кракова. Я сказала, що нікуди не поїду, бо ж хіба є шанс отримати таку роботу? Але мама мало не силою посадила в автобус, – розповідає Тоня.

Кандидатів на роботу виявилося досить багато.

– На співбесіду нас запрошували по п’ятеро. Зі мною були дівчата, в яких буди просто ідеальні інтерв’ю: в них була чудова англійська, це були стюардеси, перекладачі. Ми виходили і розповідали про себе. Деякі запитання були навіть дивними, наприклад, яка суть моїх татуювань, хто я за знаком Зодіаку. Я дуже хвилювалася. Але мені сказали, що я проходжу далі. Другий тур – практичний. Ми робили тоді масаж обличчя, і нам ставили різні питання із косметології. Я знову ж таки пройшла далі, тоді навіть не повірила в це: як я, звичайна дівчинка з Буковини, потрапила на круїзний лайнер, – каже вона.

Тоня полетіла на навчання в академію Лондона, що було обов’язковою умовою для роботи. Там навчалися три тижні. Учасникам потрібно було кожен день мати ідеальний макіяж, укладку, червоні губи та абсолютно біле взуття.

"Працювала на одному з найкращих круїзних лайнерів"

– Мене відправили в брендингову кімнату. Це означало, що я працюватиму на лайнері із зірочкою, де є процедури, яких немає на інших лайнерах. Ми не знали, кому який лайнер попадеться. Зі мною уклали контракт на лайнер по Європі – Celebrity Edge. Пізніше дізналася, що мені дуже пощастило, бо він один із найкращих і найновіших. Він ходив через Італію, Іспанію, Грецію, Францію та Карибські острови, Мексику та Маямі. Місяців два я ходила просто в шоці, звикала до всього. Було дуже складно, бо я потрапила в такий жорстокий світ бізнесу. Тут все базується не на дружбі, а на тому, як ти вмієш продавати та входити в довіру клієнтів чи менеджерів, – каже Тоня.

Дівчина працювала там косметологом та б’юті-терапевтом, пізніше отримала ще одну посаду спеціаліста "по тілу", робила детокс. У морі Тоня проводила по тижні, а інколи і більше, залежно від того, скільки тривав круїз. Робота розпочиналася о 7 годині, закінчувалася в 9-10 годині вечора.

– Коли ми були всі дні в морі, навіть не було часу попоїсти, настільки був щільний графік. Вихідні мали двічі на тиждень, але лише до обіду. Чим краще працюєш, тим більше часу відпочити ти маєш. Наприклад, за кожну зароблену тисячу доларів від клієнтів ти маєш додаткову годину відпочинку. Зазвичай всі гості були американцями, тож ми спілкувалися англійською.

"Траплялося багато складних клієнтів"

На круїзному лайнері щотижня проводили перевірки з Маямі, адже спа-процедури, які тут надавали, входять у список Forb`s. Дівчина каже, що працівникам надавали протокол, де все прописано до деталей щодо того, як поводитися, що говорити, коли посміхатися.

– Траплялися іноді дуже складні клієнти. На інших лайнерах за працівників заступаються, якщо клієнт не має рації. Тут такого не було. Тут клієнт завжди головний. Якщо хтось скаржиться, за процедуру не платить. Був випадок, коли я робила 90 хвилин масаж клієнтці з Африки, їй все було не добре. Зрештою, вона таки поскаржилася менеджеру, і мені процедуру анулювали. Було дуже прикро.

– Траплялися і кумедні випадки. Я робила процедури одному чоловіку, не знаючи, хто він. Він виявився дуже хорошою людиною, простою, комунікабельною. А потім дівчата мені кажуть, що то був актор із фільму "Достукатися до небес". У нас було багато різних цікавих людей, акторів, моделей. Однією моєю клієнткою була колишня чернівчанка, яка зараз живе в Америці, і в нас навіть виявилися спільні знайомі, – каже дівчина.

«Не вірила, що потраплю на таку роботу»: буковинка працює на круїзному лайнері та подорожує світом
«Не вірила, що потраплю на таку роботу»: буковинка працює на круїзному лайнері та подорожує світом


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Редактор: Аліна Книжник
19-12-2020, 21:45
Коментарів 0 Переглядів 9 032

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.