RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Новий одяг за копійки»: що можна купити в секонд-хенді у Чернівцях

Великі черги, штовханина та "змагання" за найкращий одяг – саме таким є день завозу в секондхендах.

Ми вирішили випробувати на собі це, та з’ясувати чи справді можна одягатися якісно та недорого, йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".

"Що ж вони так довго?"



Вирушаю в магазин секондхенду на вулиці Головній. Вже здалеку помічаю невеличку чергу людей, близько 10 осіб. До відкриття ще 30 хвилин. Що довше чекаю, з’являється все більше людей.

– Сьогодні, на щастя, не так багато людей зібралося. Минулого разу неможливо було пройти сюди, а хороший одяг швидко розбирали, не встигла собі знайти щось. Я часто сюди ходжу, це дуже вигідно, можна купити практично новий одяг за копійки, – розповідає пані Наталія.

Вже за кілька хвилин збирається чималий натовп. Хтось чекає біля самих дверей, хтось сів на сходах, інші поки п’ють каву біля сусідньої мінікав’ярні та поглядають на двері, щоб нічого не пропустили.

«Новий одяг за копійки»: що можна купити в секонд-хенді у Чернівцях


– Скільки ще залишилося часу? Що ж вони так довго? – запитує дівчина неподалік мене.

– Уже рівно дев’ята, вже мали б відчиняти, – відповідає жінка, що стоїть біля самих дверей. – Я вже майже годину тут сиджу. Можливо, потім ще встигну збігати в магазин, що є на ринку.

У натовпі не тільки літні люди, а й чимало молоді. Оксана – одна із них. Дівчина розповідає, що в секондхенди ходить досить часто, особливо в дні завозу.
– Це дуже класна штука. Якщо пощастить, можна знайти навіть брендові речі дуже хорошої якості. Наприклад, таких брендів, як: H&M, Fendi, New look, Adidas і багато інших. До речі, ця блузка – від Zara, в магазинах вона б коштувала від тисячі гривень, а я її придбала за 62, і вона майже нова, – ділиться дівчина.
Як зазначає Оксана, купувати в секондхендах не тільки вигідно, а й цікаво.

– Це схоже на перегони: хто встигне вхопити якусь хорошу річ. Ти бігаєш по магазину, мало не б’єшся за одяг, це як своєрідна розвага, – додає Оксана.

"Нікому не віддавай одяг, що знайшла"

Кілька хвилин по дев’ятій – і нас впускають у магазин. Відразу починається штовханина. Раптом відчуваю удар в руку, потім ще один. Бабця, що стояла позаду мене, почала напролом бігти до входу. З труднощами, але таки потрапляю всередину.

Продавці стежать, чи всі в масках, кільком роблять зауваження.

«Новий одяг за копійки»: що можна купити в секонд-хенді у Чернівцях


Біля входу стоїть охоронець. Певну кількість людей впускає, інших просить зачекати. Пізніше, коли покупці вже виходять, запускає тих, хто залишився біля входу.

Підходжу до вішалок з літнім одягом. Приглядаю щось для себе. Минуло лише кілька хвилин, як люди вже несуть гори одягу в примірочні.

Помічаю гарну футболку, починаю розглядати. Тут же підбігає жіночка забирає її, каже, що вона її тут залишила, і йде.

– Треба все робити дуже швидко, і нікому не віддавай одяг, що знайшла. Ти, напевно, вперше тут, не знаєш, що і як, – каже бабуся, що розглядала одяг поруч.

Дрібніші речі розмістили у великих дерев’яних коробках. Окремо розміщені білизна, шкарпетки, ремені, іграшки та інші дрібниці. Жінка поруч знайшла на дні коробки ще запаковані бежеві шкарпетки, одразу починає все перебирати та забрати всі упаковки.

Хороших речей справді багато, і вибір теж великий. Тут і жіночий, чоловічий, дитячий одяг, і взуття, білизна, головні убори, іграшки, і речі для дому. Є і сильно зношений одяг, але його менше.

Для себе вибираю сорочку та светр, вийшло на 83 гривні. Речі і справді виглядають як нові. Згодом знаходжу ще один светр, цього разу грубший, майже новий. Заважує на 95 гривень.

«Новий одяг за копійки»: що можна купити в секонд-хенді у Чернівцях


Тим часом біля каси вже утворюються черги. Більшість несе із магазину повні пакети одягу. Кількість при вході не змінюється, одних впускають, інші лише приходять.

Аліна Книжник

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
25-07-2020, 19:54
Коментарів 0 Переглядів 22 342

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
Бандити стріляють у бандитів. Блог Ярослава Волощука
Нещодавній теракт у підмосков’ї здається став певною несподіванкою для головного терориста планети - путлера.
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.