RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зняли серіал про школу: учні з Чернівців взяли участь у проєкті «Шкільне реаліті–2»

Учні Чернівецької гімназії №4 взяли участь у всеукраїнському проєкті "Шкільне reality – 2". Вони зняли другу серію серіалу про школу за темою "Минуле в майбутньому: мистецтво очима школярів".

У зйомках взяло участь дев’ятеро учнів із 9-го і 10-го класів. Завдяки проєкту вони стали не лише акторами, а й друзями, пише molbuk.ua



Долучилися до створення серіалу Ольга Бурдейна, Юлія Яськова, Кирило Каптелов, Роман Сафтенко, Катерина Вакарчук, Марія Білоус, Богдан Струк, Богдан Филипчук, Даниїл Іконніков, Олена Олексишина, Катерина Петрик, Олександр Столяр, Вікторія Балацко, Анастасія Романюк.

"Це все ініціатива дітей. До мене звернулися учні і сказали, що є такий проєкт, і що вони хочуть взяти участь у проєкті. Кладучи руку на серце, спочатку я не думала, що їм вдасться увійти у рейтинг 50-ти кращих шкіл. Адже участь у проєкті взяло 170 шкіл з усієї України. Та наша гімназія потрапила до другого етапу, куди увійшли лише 50 шкіл", – розповідає заступниця директора з виховної роботи Оксана МОЙСОВА.

Була і сценаристом, і режисером

Режисерка-постановниця, сценаристка та режисерка монтажу серіалу – Ольга Бурдейна. Саме Оля і запропонувала взяти участь у цьому проєкті.

Дівчина випадково натрапила на оголошення про старт "Шкільного reality – 2" і вирішила, що потрібно обов’язково взяти в ньому участь.

"Оскільки я – громадська активістка, намагаюся розвиватися в різних напрямках, я підписана на різноманітні сайти і канали. І от гортала стрічку на фейсбуці і побачила інформацію про проєкт "Шкільне реаліті – 2". Мене це зацікавило. Та з’ясувалося, що залишався лише день до завершення подач заявок на участь. Тому ми швидко відзняли відео для відбіркового туру за один урок і подали заявку", – розповідає Ольга Бурдейна.

Зняли серіал про школу: учні з Чернівців взяли участь у проєкті «Шкільне реаліті–2»


Тему учні обирали не самі, а отримали від попередніх команд, які брали участь у конкурсі минулоріч. Це мало бути продовження серіалу про шкільне життя "Минуле в майбутньому: мистецтво очима школярів".

Оля розповідає, що зібрала за вихідні команду, і в понеділок вони вже взялися за роботу.

Отримали техніку, на яку знімали відео

"Після того, як ми потрапили у 50-ку, кожна школа отримала тему, за якою і мала зняти продовження серіалу, тобто другу серію. На вихідні ми зібрали команду, продумали сценарій. У понеділок обговорили усі деталі, провели "читку", як це відбувається у театрі. З вівторка (27 січня) почали зйомки. Було важко, але я вдячна вчителям за підтримку. Ми знайшли з усіма спільну мову, і нам вдалося зняти таку гарну серію за такий короткий період (з вівторка по п’ятницю)", – каже Оля.

Для зйомок організатори надіслали поштою техніку, на яку і знімали відео. – Було дуже багато апаратури. Коли я все це забрала з пошти, у мене просто був хаос у голові (посміхається, – авт.). Я думала, як ми з усім цим впораємося? Але нам вдалося таки за 11 днів згуртуватися і зняти відео, – розповідає Ольга Бурдейна.

Кирило Каптелов завдяки проєкту навчився працювати з відеотехнікою. Хлопець каже, що було важко, тим паче, що один зі штативів не тримав добре камеру. Це вже потім виявилося, що тримач був у пакеті, зізнається Оля. Вона додає, що за час зйомок зрозуміла, що знімати кіно не так вже й легко. І бути режисером – це, насамперед, дуже відповідально.

У відеороботі йдеться про головну героїню Даринку, яка "провалює" виступ на сцені. І про те, з якою критикою вона стикається після свого провалу.
Серед головних персонажів і Танюха, її зіграла Юлія Яськова. Дівчина майстерно вжилася в роль пафосної дівчини, яка не дуже переймається навчанням. І лише після знайомства з Онєгіним вона розквітає і розуміє, що навчання – це важливо.

Переможці проєкту отримають техніку реалізації медійних проєктів у своїй школі надалі. Вони також представлять свої роботи під час всеукраїнського шкільного кінофестивалю.

Один із критеріїв оцінювання відеоробіт – перегляд. Тому учасники просять знайти на ютубі другу серію "Минуле в майбутньому: мистецтво очима школярів".

"Ми – єдині з Чернівців, хто бере участь у цьому проєкті, і хочеться довести, що ми гідні перемоги. Тому просимо усіх нас підтримати, зайти на ютуб і переглянути серіал. Будемо дуже вдячні", – наголошують учні.



Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
13-02-2020, 16:59
Коментарів 0 Переглядів 4 112

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.