RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нові договори за тепло: за що платитимуть чернівчани

До першого травня 2020 року мешканці Чернівців повинні обрати один із чотирьох типів договорів. Не визначаться – отримають індивідуальний договір із усіма нарахуваннями.

Про це йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



Чернівчани повинні укласти із "Чернівцітеплокомуненерго" нові договори. Це радять починати робити вже, а остаточно визначитися необхідно до першого травня.

Запровадження нових договорів пов’язано з тим, що набрала чинності постанова Кабміну про надання послуг з постачання теплової енергії, якою затверджено нові типові договори.

Як це правильно зробити і за що будуть нараховувати кошти, пояснив начальник "Чернівцітеплокомуненерго" Олександр Меленчук.

За що будемо платити

Є чотири типи затверджених договорів. Споживачі можуть обрати колективний договір, договір з колективним споживачем або індивідуальний договір із здійсненням чи без здійснення обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкової системи теплопостачання.

Індивідуальний договір укладається з кожним співвласником.

У договорі закладено: плату за комунальну послугу, плату за абонентське обслуговування, плату за обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем. Тож, окрім оплати за теплову енергію, щомісяця доведеться платити ще певну суму.

Плата за абонентське обслуговування – це плата за те, що споживачів обслуговує абонвідділ. Адже споживачам нараховують плату за тепло, приносять платіжки. Наразі розраховується сума цієї оплати, її гранична вартість – 27 гривень. Це буде щомісячна оплата. Від неї можна відмовитися і розраховувати оплату самостійно. Тобто теплокомуненерго буде подавати теплову енергію на лічильник, а мешканці самостійно її будуть розраховувати.

Також додасться плата за обслуговування внутрішньобудинкових мереж та поточний ремонт. Ці роботи не закладені у тариф за тепло. Мешканці можуть укласти договір з будь-якою фірмою на обслуговування мереж у будинку, у тому числі і з "Чернівцітеплокомуненерго". Сталого тарифу немає. Все розраховується залежно від стану мереж та розміру будинку.

Потрібно буде сплачувати кошти за встановлення та обслуговування лічильників теплової енергії. До серпня наступного року у всіх багатоповерхівках мають бути встановлені лічильники теплової енергії. Там, де мешканці ще цього не зробили, лічильники встановить теплокомуненерго. З мешканців будуть знімати частинами кошти за вартість лічильника.

Лічильники будемо ремонтувати, повіряти, але, якщо за умовами договору, це буде внесено у тариф.

Споживачі можуть укласти колективний договір через ОСББ, яке відкриває рахунок, і мешканці їм сплачують за тепло. А ОСББ розраховується з "Чернівцітеплокомуненерго".

Колективний договір можливо укласти і з управляючою компанією або через уповноважену особу з будинку.

Як укласти договір

Щоби визначитися з типом договору, мешканці повинні насамперед провести загальні збори. "За" мають проголосувати понад 50 відсотків власників будинку. У протокол зборів вписують всіх власників. Разом із підписом вони мають посвідчити, як проголосували – "за", "проти" чи "утрималися". Після цього із протоколом зборів потрібно прийти до "Чернівцітеплокомуненерго".

Визначатися з типом договору і укласти його з "Чернівцітеплокомуненерго" мешканці можуть вже зараз.

Якщо мешканці до першого травня з договором не визначаться, з ними буде автоматично укладено індивідуальний договір із внесенням всіх складових: абонентської плати, обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Згідно із законом, теплокомуненерго не зобов’язане надсилати договір кожному мешканцю. З першого травня договір стане публічним і буде у вільному доступі інтернеті.

З того моменту, як він буде оприлюднений, автоматично буде вважатися, що зі споживачами працюють за індивідуальним договором.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
21-12-2019, 14:10
Коментарів 0 Переглядів 3 936

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.