RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Партію влади «штормить»: чому в «Слузі народу» так багато скандалів

Останнім часом нову партію влади буквально "штормить" від регулярних скандалів за участю представників "Слуги народу". Листування і аудіозаписи, темне минуле окремих нардепів, виключення депутатів з фракції.

Яременко та повії



Наприкінці жовтня виник скандал з листуванням у парламенті нардепа Богдана Яременка із повіями. Посеред робочого дня у своєму смартфоні він вів переписку з дівчатами, які надають секс-послуги.

Скандал миттєво вийшов не лише за стіни Ради, а й далеко за межі України. Про інтимне листування політика написали всюди – і в США, і у Франції, і в Італії, Німеччині та Китаї.

Партію влади «штормить»: чому в «Слузі народу» так багато скандалів


"Яка ганьба! Писати до повії на засіданні парламенту. Його звати Богдан Яременко. Його посада – голова закордонного комітету", – написало індонезійське видання REQnews.

"Спіймали на спілкуванні з повією. Цей депутат належить до партії президента Володимира Зеленського", – повідомляло Elcomercio, Перу.

Нардеп-ґвалтівник

Ще однією неприємністю для партії Зеленського став скандал довкола нардепа Романа Іванісова, який приховував інформацію про те, що всередині 90-х років був засуджений за зґвалтування неповнолітньої. Після того, як екснардеп Ігор Мосійчук оприлюднив цю інформацію, "слуга народу" назвав це "чорнухою" і "заказухою". Однак згодом генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що Іванісов має погашену судимість за обвинуваченням у зґвалтуванні.

Партію влади «штормить»: чому в «Слузі народу» так багато скандалів


Глава фракції "Слуги народу" Давид Арахамія запропонував призупинити членство Іванісова у провладній фракції, а сам Зеленський заявив, що хоче розібратися зі скандалом. Зрештою Іванісова виключили з партії та фракції.

"Гроші у конвертах"

На початку листопада в ЗМІ опублікували нібито листування пранкера Джокера з нардепами – зокрема, з Миколою Тищенком. Пранкер, зокрема, спілкувався від імені генпрокурора Рябошапки. Тищенко нібито говорив про невдоволення ситуацією у фракції "Слуга народу". Окрім того, він повідомив про існування доплат у конвертах.

Партію влади «штормить»: чому в «Слузі народу» так багато скандалів


Пізніше виключені з фракції нардепи Анна Скороход та Антон Поляков підтвердили, що нардепи "Слуги народу" отримували зарплати в конвертах від 5 до 15 тисяч доларів.

Мазурашу і паралімпійці

Параолімпійська спортсменка Олена Акопян звинуватила нардепа з Буковини від "Слуги народу" Георгія Мазурашу в некомпетентності й приниженні спортсменів з інвалідністю.

Партію влади «штормить»: чому в «Слузі народу» так багато скандалів


"Коли депутат Георгій Мазурашу дозволив собі у фейсбуці "наїжджати" на президента України стосовно підтримки наших спортсменів параолімпійського руху, я вирішила написати те, про що промовчала під час пресмарафону Зеленського", – написала Акопян.

Згодом нардеп в коментарі столичному телеканалу СТБ заявив, що не збирається просити вибачення у спортсменів за свій дискримінаційний допис.

"Це різні речі. Це спортсмени серед окремої категорії, які, на жаль, мають такі проблеми, обмеження. І ми не можемо це ставити на рівень той самий, що й інший спорт. Тому що це різні речі, професіонали розуміють", – сказав нардеп.

Водночас він сказав, що з нього не треба "робити ворога параолімпійського спорту".

Окрім того, Мазурашу сказав, що в Україні майже 6,5% людей з обмеженими можливостями, і на них передбачена майже половина спортивного бюджету. І це, на думку депутата, несправедливо.

Як це пояснюють у партії

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що скандали у фракції виникають через те, що у нардепів "немає досвіду підкилимних ігор".

"Наша фракція молода і найбільша в історії України. У нас багато людей не мають політичного стажу. Те, що у нардепів немає досвіду підкилимних ігор, добре. Але іноді через це стаються курйози", – заявив Д. Разумков.

Думка

"Желе або кисіль не може розколотися"

Партію влади «штормить»: чому в «Слузі народу» так багато скандалів


Євген Магда, політолог:

"Щодо розколу партії. Гадаю, всі знають, що желе або кисіль не може розколотися. Воно може тільки зіпсуватися, покритися цвіллю. Не може розколотися те, що не має кістяка. Коли офіційний сайт нашої партії влади досі публікує новини із лексичними та орфографічними помилками… Коли партійна діяльність взагалі не ведеться… Нещодавно озвучили цифру – про те, що у всій партії "Слуга народу" лише 500 людей. Це не національний рекорд, це світовий: партія влади європейської держави має 500 членів...

Це не політична сила у класичному вигляді. У неї немає єдиної ідеології. Вона створена за принципом Ноєвого ковчегу. Тільки це – ковчег Зеленського. Але проблема в тому, що зараз цей "ковчег Зеленського" в силу різних причин почав на себе перебирати негатив. І я думаю, що Зеленський найближчим часом за першої-ліпшої політичної кризи, а вони у нас так чи інакше бувають регулярно, захоче від них дистанціюватися, сказати: "Так, шановні. Я вас завів – і тепер працюйте!". І це призведе до процесу сегментації цього парламенту. Але процес сегментації може бути нетривалим, тому що в липні у президента з’явиться можливість розпускати цю Верховну Раду. І він цією можливістю може скористатися. Відповідно, так як він це собі розуміє.

Це не означає, що у нього це вийде швидко. Це означає, що це буде достатньо проблемно. В будь-якому випадку ця проблема існуватиме, вона нікуди не дівається. І, за великим рахунком, буде лише зростати. На сьогодні я не бачу причин, через які ці скандали мають припинитися. Адже коли одна політична сила зосередила в руках всю владу, вона не залишила "клапанів" для виходу незадоволених, вона не залишила можливості в своїх конкурентів зберігати хоча би почуття гідності і отримувати моральну компенсацію. Отже, вона стикатиметься з тим, що усе працюватиме проти неї".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Микола Кобилюк
30-11-2019, 21:15
Коментарів 0 Переглядів 1 939

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.