RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У вересні-жовтні для чернівчан організовують багато цікавих екскурсій.

Можна відправитися на яхті до скельного монастиря, побачити старовинні фортеці, замки, монастирі та храми, помилуватися водоспадами та повітряними кулями, подихати у соляній шахті, пише molbuk.ua



– Ми організовуємо туристичні тури Буковиною, в інші області України та Румунією, – розповів директор Чернівецького екскурсійного бюро Павло Колядинський. – За день-два можна побачити багато цікавого, добре відпочити. Вартість поїздки не надто висока. Сюди входить проїзд комфортабельним автобусом, супровід гіда, страхування. За вхідні квитки та харчування доведеться доплатити.

Румунія – Південна Буковина. Можна буде побачити монастирі ХV-XVI століття, що входять до культурної спадщини ЮНЕСКО, соляну шахту, посмакувати стравами місцевої кухні. Монастир Путна називають "Єрусалимом румунського народу".Тут покояться останки Великого Стефана – найулюбленішого румунського правителя.

Тунель кохання і старовинний монастир. Які екскурсії пропонують чернівчанам турфірми


Монастир Сучавиця – один із найкращих на Південній Буковині. Він був побудований 1578-1581 роках батьком київського митрополита Петра Могили, господарем Яремою та його братом Семеном.

Побувають туристи і в селі-комуні Мерджиня, що знаходиться на території Сучавського повіту. Воно прославилось завдяки вишуканій "чорній кераміці", яку виготовляють місцеві майстри.

Ціна одноденного туру 795 гривень.

Фототур у румунські Карпати. Любителям гарних фото пропонують сфотографуватися на перевалі Чумирна (висота – 1 109 метрів), де надзвичайно гарні краєвиди. Пропонують екскурсію у Музей гуцульської писанки. А ще можна проїхатися вузькоколійною залізницею "Гуцулочка".

Тунель кохання і старовинний монастир. Які екскурсії пропонують чернівчанам турфірми


У селі Молдовиця є давній монастир 1532 року. Він унікальний завдяки іконографії та червоно-коричневому забарвленню.

Ціна – 695 гривень.

Тунель кохання і Тараканівський форт. У мальовничому селі Клевань на Рівненщині знаходиться “Тунель кохання”. Сюди часто навідуються закохані та весільні пари.

Тунель кохання і старовинний монастир. Які екскурсії пропонують чернівчанам турфірми


Цікавою буде екскурсія в Тараканівський форт з унікальними фортифікаційними спорудами часів Першої світової війни. Один із найстаріших в Україні Дубенецький замок – родовий маєток князів Острозьких ХV століття.

Ціна – 750 гривень.

На яхті до Бакоти. Туристи дізнаються про дивовижну історію стародавнього міста Бакота, територія якого зараз знаходиться під водою, про скельний монастир, будівництво Дністровської ГЕС та його наслідки. Оглянуть мальовничу панораму річки Дністер із вершини гори Біла, пообідають на свіжому повітрі.

Тунель кохання і старовинний монастир. Які екскурсії пропонують чернівчанам турфірми


Обов’язковий об’єкт екскурсії – чоловічий монастир, який знаходиться у скелі. Його засновником був старець Антоній, який заснував Києво-Печерську Лавру. Шишкові горби вивищуються на 15-20 метрів над правим берегом Дністра. Пагорби є залишками древнього бар’єрного рифу, який знаходився на морському дні.

Ціна – 500 гривень.

До карпатських водоспадів і вулкану. Туристи побачать три найвищих водоспади українських Карпат: Манявський, Бухтівецький та Крапельковий, відвідають Пнівський замок. У лісі на скелі зберігся старовинний монастир-скит XVII століття. Загадкою для дослідників залишаються цілющі властивості тамтешньої печерної води і "Блаженного каменю".

За переказами очевидців, свята вода допомагає людям відновлювати зір та лікувати хвороби кісток.

Грязьовий вулкан Старуня складається з 8 кратерів-озер і 12 непостійних мікрократерів. Він є геологічною пам’яткою природи – єдиний та унікальний не лише у Карпатському регіоні, але й у світі.

Ціна – 450 гривень.

На гостини до Роксолани. Туристи відвідають Свірзький замок у Львівській області, де відбувалися зйомки фільму "Д’Артаньян і три мушкетери". Також пропонують екскурсію в унівську Лавру XIV століття, дерев’яну церкву – об’єкт ЮНЕСКО.

Тунель кохання і старовинний монастир. Які екскурсії пропонують чернівчанам турфірми


Туристи побувають у Рогатині, де народилася легендарна Роксолана – улюблена дружина турецького султана Сулеймана.

Заплановані екскурсії в Центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку та музей "Давній Галич".

Ціна – 650 гривень.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Надія Будна
21-09-2019, 14:26
Коментарів 0 Переглядів 9 582

Теги - туризм

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги