RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Скільки можна зекономити і як оформити покупку: найважливіші запитання щодо покупки газу “про запас”

Побутові споживачі зможуть придбати газ у вересні за нижчою ціною і використати його протягом опалювального сезону. Вже чимало споживачів цим скористалося.

Як оформити покупку і скільки можна зекономити, molbuk.ua відповідає на найважливіші запитання щодо покупки газу “про запас”.



Запас дозволить не зважати на сезонні зростання

Газ на зиму пропонують купити за 5999 гривень за тисячу кубів. Ця пропозиція дозволить купити газ за фіксованою літньою ціною.

Якщо ринкові ціни зміняться так, як очікується, така інвестиція дозволить зекономити споживачеві до 25% плати за газ взимку.

Мінімальних обмежень немає, максимальна кількість – до 25 тис. куб. м. газу. Пропозиція діє із 23 серпня до 25 вересня. До акції долучився і "Чернівцігаз збут".

Газ за акційною пропозицією буде постачатися з 1 жовтня 2019 року до 31 березня (включно) 2020 року. Цей запас дозволить не зважати на сезонні зростання ціни, бо ціна на газ залишиться сталою – 5,99 гривні за куб. Але ще потрібно буде доплачувати за транспортування та розподіл. Ці
складники змінюються залежно від регіону. Наразі ця вартість не вказується і точно стане відомою пізніше.

Вартість послуг із доставки газу, а також залишок передплаченого газу по акції "Твоя енергонезалежність" будуть зазначені у щомісячному рахунку за використаний газ. Ці тарифи коливаються в межах від 151 до 730 гривень за тисячу кубометрів.

За невикористаний газ повернуть кошти

За повідомленням "Нафтогазу", зараз ціни на газ для населення – на мінімальному рівні з початку року. Таке сезонне коливання цін є звичайним для ринку газу, коли влітку вони знижуються, а взимку ростуть слідом за збільшенням попиту на паливо.

"Є всі передумови, що цієї осені та взимку ціна кубометра газу для населення зросте до 7 грн і більше, з урахуванням обмежень постанови Кабміну №867", – зазначили у НАК "Нафтогаз України".

За збереження придбаних запасів газу та стабільність ціни на них відповідає НАК "Нафтогаз України".

Якщо куплений резерв газу буде витрачено до 1 квітня 2020 року, споживач зможе отримати газ на загальних умовах – по ціні, що діятиме на той час. Споживачі, які до 1 квітня 2020 роки не використають передплачений газ, можуть скористатись залишком коштів.

Якою буде ціна за газ

Остаточну ціну газу взимку наразі ніхто повідомити не може. Але у "Чернівцігаз збут" пояснюють, якщо акційна ціна буде вищою, тоді споживач зможе платити за звичайною ціною. А залишок коштів буде повернуто на рахунок.

За доставку треба буде платити окремо раз в місяць. Скільки газу фактично використали, за доставку такого об’єму й оплачувати. А за сам газ вже платити не треба.

Але якщо взяти за максимальними показниками: 5999 гривень за тисячу кубів (акційна ціна за газ) + 700 гривень (доставка) = 6699 гривні за тисячу кубів газу.

Як оформити покупку

Оформити покупку газу "про запас" можна в "Особистому кабінеті" на сайті 104.ua, в кожному Центрі обслуговування клієнтів РГК.

За умовами акції придбати газ на зиму можна для не лише для себе, а, наприклад, для дітей чи батьків. У "Чернівцігаз збут" вже були перші покупці.

Взяти участь в акції може будь-який споживач газу, у якого немає боргів за цей енергоносій. Оформити й оплатити покупку можна буде в Центрі облуговування клієнтів. Потрібно мати при собі: паспорт, актуальні показання лічильника газу, укласти договір, внести 100% оплату за куплений запас газу на окремий рахунок впродовж п’яти днів.

Довідка
Більш детальну інформацію про пропозицію можна дізнатись за телефоном: 0 800 215 515 (багатоканальний) у будні з 09:00-18:00.

Щодо всіх питань акції проконсультують фахівці ЦОК (м.Чернівці, вул. Головна, 243).

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
2-09-2019, 18:15
Коментарів 0 Переглядів 2 457

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.