RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Аліменти і пенсія: про декларації найбідніших депутатів міської ради у Чернівцях


Аліменти 10 тисяч гривень на рік, зарплата у три тисячі, стипендія чи пенсія у 1,5 тисячі гривень. Такими зазначені доходи в електронних декларації деяких депутатів міськради.

Подекуди ці доходи менші, ніж у прибиральниць. Та не завжди незначні зарплати депутатів збігаються з їхніми витратами, пише molbuk.ua.



[b]Депутатка Юлія Цуркан[/b] – наймолодша і одна з тих, у кого найменший дохід. У своїй декларації вона вказала доходи матері, батька та брата. Свого ж доходу має за 2018 рік лише 14 260 гривень стипендії.
Також у декларації вказана зарплата матері, яка працює в управлінні освіти, у розмірі понад 125 тисяч гривень за рік, та брата – понад 89 тисяч на рік.
Незважаючи на не дуже значні статки, у 2017 році брат депутатки зумів придбати автомобіль Renault Megane, 2012 року випуску. На його банківських рахунках 195 000 гривень.

[b]Депутатка Тетяна Бешлей[/b] тимчасово не працює і жодного доходу в декларації за 2018 рік не вказала. Вона лише отримала торік 10 800 гривень аліментів та 453 гривні відсотків у кредитній спілці. Це все, на що офіційно живе пані Бешлей.
Має депутатка ще 50 відсотків земельної ділянки у Чернівцях площею 636 квадратних метрів, яку вона отримала у власність 2013 року.
Та у Тетяни є рідний брат – депутат Володимир Бешлей. Його статки, які є значно більшими, Тетяна Бешлей теж зареєструвала у своїй декларації.

Аліменти і пенсія: про декларації найбідніших депутатів міської ради у Чернівцях


Офіційно серед незаможних депутатів опинилася[b] Любов Сорохан[/b]. У її декларації 2018 року не зазначено жодних нових придбань. Вона є лише власником квартири на 84 квадратних метри з 2003 року та автомобіля МАЗ 500, 1976 року випуску.
Серед її доходів минулого року зазначена лише пенсія понад 17 тисяч гривень. Відповідно, пані Сорохан отримує на місяць орієнтовно 1400 гривень пенсії. Також зберігає вона готівкових коштів на суму 61 000 гривень.

[b]Депутат міської ради Юрій Бурега[/b] був тривалий час безробітним після того, як втратив посаду голови Садгірської райради. Кілька місяців тому його призначили начальником патронатного відділу міської ради. У декларації за 2018 рік вказана його зарплата приблизно 7,9 тисяч гривень.
Зарплата дружини в управлінні освіти – 165 тисяч гривень на рік. Готівкових коштів та коштів на банківських рахунках немає.

[b]Депутат міської ради Валерій Казимірович[/b] є директором підприємства "Постач". Його зарплата становила лише 6000 гривень на місяць. За рік загальна сума доходу – 73000 гривень. У власності подружжя квартира. Право власності набули у 2016 року.

[b]Депутат Андрій Ілюк[/b] отримав зарплату у розмірі 2864 гривень за весь 2018 рік. У декларації вказано, що його основним місцем роботи є ТОВ "Конкорд агротехнік". Судячи з інформації про права на об’єкт, це фірма його батька, а сам Андрій Ілюк має 30 відсотків власності і... мізерну зарплату.
Зате Андрій задекларував відсотки (15-30%) у трьох подарунках у негрошовій формі на загальну суму понад 700 тисяч гривень. Також є готівка — 30 тисяч.

Аліменти і пенсія: про декларації найбідніших депутатів міської ради у Чернівцях


[b]Депутатка Аліна Олевич[/b] отримує на місяць невеликі гроші. У декларації вказано, що за 2018 рік вона отримала зарплати 35,8 тисячі гривень, тобто за місяць це усього 2,9 тисячі гривень. Працює пані Аліна журналісткою. Основним місцем роботи є "Чернівецький промінь", який пов’язують із секретарем міськради Василем Проданом. Також у декларації депутатки вказано проценти у банку 6 129 гривень, готівка – 11 тисяч доларів. На банківських рахунках вона зберігає 10 тисяч доларів.



[b]Депутат Андрій Кандиба[/b] за 2018 рік взагалі не зареєстрував жодного доходу.
Відповідно до декларації, сім’я Андрія Кандиби, яка складається з трьох дітей та дружини, виживає за рахунок аліментів, які отримує дружина (11 тисяч гривень на рік) та виплат при народженні дитини. Також вказана зарплата дружини за 2018 рік, отримана за місцем роботи у ТОВ "Місто ТБ", – 16 тисяч гривень. Але Андрій задекларував готівкові кошти – 100 тисяч гривень.

Аліменти і пенсія: про декларації найбідніших депутатів міської ради у Чернівцях


[b]Депутат Назар Моклович[/b] є підприємцем. Та, згідно з декларацією за 2018 рік, він отримав дохід від зайняття підприємницькою діяльністю 30 000 (тобто по 2,5 тисячі гривень на місяць). Також він зареєстрував за 2018 рік дохід від надання майна в оренду – 15000 гривень.


[b]Володимир Моклович[/b] – брат депутата міської ради Назара Мокловича. Він кілька місяців тому став депутатом міської ради замість Миколи Собка. Тепер два брати на сесіях сидять майже поруч. Володимир Моклович теж вказав у декларації дохід від зайняття підприємницької діяльності. Він становить 20000 гривень на рік, тобто по 1,6 тисячі гривень на місяць. Також у декларації вказана зарплата його дружини, отримана за основним місцем роботи, – 8000 гривень. Немає ані готівки, ані коштів на банківських рахунках.
При цьому в декларації Володимир Моклович вказав придбання квартири у грудні минулого року площею 81 квадратний метр.


b]Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram[/b]
9-06-2019, 21:13
Коментарів 0 Переглядів 5 307

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.