RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Чернівецькому університеті розповіли, як готуються до виборів ректора

У Чернівцях 25 квітня відбудуться вибори нового ректора ЧНУ імені Юрія Федьковича.

У вузі вже оголосили конкурс, затвердили склад організаційного комітету і виборчої комісії. Заяви можна подавати до 10 квітня, пише molbuk.ua



Вибори проводитимуться таємним голосуванням, розповів виконувач обов’язків ректора Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича Олег Ангельський,.

"Повинні підтвердити непричетність до корупції"

– Раніше ректора університету обирала вчена рада або на зборах трудового колективу. Зараз у виборах візьмуть участь усі викладачі вишу, частина студентів і працівники навчально-допоміжних відділів, – повідомив Олег Ангельський. – Уже обрали організаційний комітет і виборчу комісію. Претенденти на посаду ректора можуть подавати заяви до 10 квітня. Ймовірно, я теж візьму участь, якщо цього забажають студенти і викладачі.

Головою організаційного комітету обрали завідувача кафедри економіки підприємства та управління персоналом економічного факультету Юрія Лопатинського, заступником – декана філософсько-теологічного факультету Василя Балуха, а секретарем – начальника навчального відділу університету Ярослава Гарабажіва.
Головою виборчої комісії став декан юридичного факультету Петро Пацурківський, його заступником – в.о. завідувача кафедри будівництва факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва Сергій Новіков. Секретарем обрали завідувачку кафедри соціальної географії та рекреаційного природокористування географічного факультету Клавдію Кілінську.

Претенденти можуть бути висунуті трудовим колективом університету чи його структурного підрозділу, первинними профспілковими організаціями працівників та студентів, вищим органом студентського самоврядування, а також шляхом самовисування.

На сайті університету оприлюднили положення, де зазначені вимоги до кандидатів у ректори ЧНУ. Вони, зокрема, мають подати такі документи:
заяву про участь у конкурсі до Міністерства освіти України, особовий листок із відділу кадрів та фото, автобіографію, копії документів про вищу освіту, науковий ступінь та вчені звання, копії трудової книжки і паспорта.

Окрім цього, кандидат у ректори повинен надати довідку з огляду в психіатра, витяг з Єдиного державного реєстру, який підтверджує його непричетність до корупційних правопорушень, та витяг про несудимість. Також він має отримати посвідчення щодо вільного володіння державною мовою.

Треба набрати понад 50 відсотків голосів

Вибори ректора проводитимуться таємним голосуванням у Мармуровій залі ЧНУ 25 квітня з 09:00 до 15:00. Під час голосування та підрахунку голосів може бути присутнім представник Міністерства освіти і науки України.

Працівники університету складатимуть 80 відсотків виборців. Ще 15 відсотків голосів мають належати студентам вузу, а п’ять відсотків – членам організаційного комітету та виборчої комісії.

Скриньки для голосування повинні бути прозорі, опломбовані та опечатані печаткою університету.

Голосувати можна тільки за одного кандидата або ж не голосувати взагалі.

Підрахунок голосів відбуватиметься одразу ж після закінчення голосування. Якщо один кандидат не отримає більше 50 відсотків голосів виборців, то оголосять другий тур виборів.

"Згідно з міністерським розпорядженням, вибори ректора Чернівецького національного університету відбудуться 25 квітня. Отож запрошую в чистий четвер професорсько-викладацький склад, студентів і всіх уповноважених штатних працівників прийти та проголосувати за нове майбутнє нашого університету, – йдеться у повідомленні Олега Ангельського. – Вибори відбудуться чесно, відкрито, демократично".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Надія Будна
9-03-2019, 15:10
Коментарів 0 Переглядів 1 346

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.