RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Як не набрати вагу після новорічних свят: поради дієтолога з Чернівців

Лікар-дієтолог Наталія Бочарова із Чернівців розповіла, як не набрати вагу після новорічно-різдвяних свят.

Про це йдеться у публікації газети "Молодий буковинець".



- Зазвичай після посту люди споживають забагато їжі. Від цього загострюються хвороби шлунково-кишкового тракту, страждає серцево-судинну система, нирки і загалом весь організм, – запевняє дієтолог Наталія Бочарова, – Найважливіше – у всьому мати міру.

"Не накладайте їжу у три поверхи"

– Потрібно намагатися у період свят вживати тільки якісні продукти. Для всіх звичний салат олів’є можна приготувати по-новому: ковбасу замінити відвареним м'ясом, а картоплю – відвареним коренем селери або відвареною цвітною капустою. Потім додати яйця, моркву та цибулю, різні спеції та домашній майонез.

Такий салат буде кориснішим і менш калорійним.

Варто більше часу приділити оформленню святкового столу, подумати над подачею страв, створенням святкової атмосфери. Ми часто про це забуваємо, а натомість накладаємо на святковий стіл страви у три поверхи, які ще доїдаємо потім три-чотири дні, бо так прийнято.

Треба нам вчитися у європейців і переймати їхній досвід: вони до столу подають тільки одну гарячу страву, а до неї – салат і келих вина. І цього достатньо, – говорить лікар.

Менше солодощів та алкоголю

Дієтолог зауважує, що варто навчитися і правильно поєднувати страви.

– До м’ясних страв треба подавати салати із зеленню, яка містить у собі ферменти та ензими, що допомагають краще перетравлювати їжу.
Варто також приготувати кислі соуси, наприклад на основі кислої ягоди журавлини, що допоможуть покращити травлення.

Зменшити необхідно і кількість солодощів і десертів, особливо під час вечірнього застілля.

Не вживайте надміру алкоголю. Для жінок "безпечною дозою" є одна склянка сухого вина вдень (30-50 мл), не важливо чи то червоного чи білого, а для чоловіків – дві склянки або 50 мл міцного алкоголю. Варто також під час застілля випити вп'ятеро більше води, ніж спиртного, щоб не нашкодити організму, – переконує Наталія Бочарова.

За словами дієтолога, люди часто після свят звертаються до неї по допомогу, щоби нормалізувати обмін речовин: "Тим, хто дотримувався дієти, а після свят порушив режим харчування, важко взяти себе в руки".

Не варто забувати і про фізичні навантаження. Намагайтеся проходити вдень не менше десяти тисяч кроків. Прогулянка на свіжому повітрі принесе вам насолоду. Вона загартовує організм і тренує серцево-судинну систему.

Запорукою здоров'я є і міцний сон, який має тривати вісім годин.

Тож лягайте спати не пізніше 23.00, а прокидайтеся о 07.00.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
30-12-2018, 21:10
Коментарів 0 Переглядів 2 011

Теги - свята, вага

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік

Дівчина спакувала потрібні військовим речі в коробки, які так і назвала – "коробка допомоги"
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.