RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Хімією з магазину дитину не мию»: чернівчанка варить мило і створює косметику з екопродуктів

30-річна Альона Оленіцька – менеджер за освітою, – 5 років займається виготовленням органічної косметики. Спочатку вона варила мильну продукцію для своїх домашніх потреб. Така ідея у неї з’явилася тоді, коли Альона стала мамою.

Магазинні етикетки налякали

– Велика таємниця – що відбувається в голові у молодих мам. Я ніколи раніше не задумувалася про якість продукції, яку пропонують у магазинах. Але все змінилося з народженням донечки: почала цікавитись складом, вивчати етикетки на кожному продукті. Тоді зрозуміла, що не хочу мити дитину тою хімією, навіть якщо на упаковці пише, що продукція дитяча, – каже жінка.

Якось вона знайшла в дитячому супермаркеті мило, яке справді було виготовлене з натуральних продуктів. Це стало для Альони відкриттям. Вона тривалий час використовувала його, а пізніше вирішила виготовляти сама.

– У мене було дуже багато часу для саморозвитку у декреті. Я вивчала інформацію в просторах Інтернету. Перше моє мило не було повністю самотужки зварене. Я вирішила експериментувати і розплавити на водяній бані дитяче мило з натуральних продуктів, яке купила у магазині, і додати туди ще якісь компоненти. Так вийшло натуральне мило з кавою, яке і гарно пахло, і було якісним, гарно виглядало. Потім я додавала у ту основу різні відвари трав, олійки, спеції. Використовувала це мило сама, дарувала подругам. Мені порадили пробувати сили у ярмарках хенд-мейду. Там у мене були непогані продажі, і це було вперше, коли я зрозуміла, що на цьому можна заробляти, – ділиться майстриня.

«Хімією з магазину дитину не мию»: чернівчанка варить мило і створює косметику з екопродуктів

«Хімією з магазину дитину не мию»: чернівчанка варить мило і створює косметику з екопродуктів


Натуральне мило не має терміну придатності

Пізніше вона вирішила вийти на новий рівень і навчитися варити самотужки і мильну основу. Альона замовляє сертифіковані олійки і компоненти з Німеччини та Франції, варить мило, сушить його у цікавих формочках. Перше капіталовкладення жінки складало 150 гривень, тоді вона купила продукцію для маленької партії мила. Варила все сама вдома, там і сушила. Перше власне мило вона продавала за допомогою Інтернет-магазину подруги. Зараз вона продає продукцію на ярмарках, виставляє її у різних чернівецьких магазинах і презентує у соцмережах. Те, що Альона заробляла від продажів, – вкладала у розвиток продукції і закупку потрібних приладів. Тепер у неї є своя майстерня, куди вона ходить на роботу. Зараз виготовляє не тільки мило, а й креми, шампуні та різну декоративну косметику, в основі якої тільки натуральні продукти.

– Я розуміла, що якщо я хочу це продавати, має бути інший рівень. Я маю вийти за рамки домашньої кухні, де в холодильнику було менше продуктів, ніж мила. Тепер у мене свій офіс. Я закупила потрібне обладнання: медичний стерилізатор, посудини для косметики, все для змішання. Роблю все для тих, хто так само боїться тих невідомих слів на етикетках косметики, – каже Альона.

Альона всьому вчилася сама, експериментувала і пробувала щось нове. Каже, навіть для того, аби зробити мило із запахом вишні, потрібно погратися.

– Натуральний екстракт вишні не використовується в косметиці. Та змішавши певні ефірні натуральні масла, можна отримати такий запах. Навіть мило на трав’яній основі робиться не так легко, як здається. Є трави, які не можна змішувати між собою. Всьому цьому я вчилася з Інтернет майстер-класів.
Окрім того, що натуральна косметика Альони безпечна, вона має і іншу перевагу. Мило, виготовлене із натуральних продуктів, не псується, на відміну від магазинного. Альона запевняє, що воно з часом може втратити запах, колір, властивості можуть бути не такі потужні і може стати менше піни, та таке мило не зіпсується і не нанесе шкоди вашому організму.

«Хімією з магазину дитину не мию»: чернівчанка варить мило і створює косметику з екопродуктів

«Хімією з магазину дитину не мию»: чернівчанка варить мило і створює косметику з екопродуктів


Використовує тільки еко-упаковку

Концепція справи Альони не тільки у натуральності продукції для здоров’я, а й у тому, аби люди використовували якомога менше пластику та тих продуктів, які несуть шкоду планеті.

– Я упаковую все у натуральну тканину, використовую скляні баночки, де тільки дозатори чи кришечка з пластику. Навіть етикетки до своєї продукції роблю із переробленого паперу, який купую окремо. Хочу, аби люди почали розуміти, як ми труїмо навколишнє середовище. Це моя принципова життєва позиція. Навіть на базар іду із тканинними сумками. Продавці кажуть: "Бери пакетик, він безкоштовний". Це для вас він безкоштовний, а для планеті це сотні років.
Зараз Альона впевнено каже, що улюблена справа може приносити достатньо грошей, і тому не варто працювати на когось.

– Я не відпочиваю на курортах, не купую дорогих речей, але я можу утримати себе і доньку. Власна справа – це ризик щодня. Та я це люблю і вірю в свою продукцію. Тому буду далі займатися тільки цим. Плани у мене наполеонівські, може вдасться впевнено заявити про себе на ринку натуральної косметики. Зараз все корисне – у моді. Дуже мрію про крамничку, де можна було би представляти тільки свою продукцію і куди я зможу запрошувати клієнтів.

Фото: geometria.ru/cv

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
5-11-2018, 20:55
Коментарів 0 Переглядів 5 669

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.