Хліб – це основна їжа, яку ми вживаємо щодня. Та фахівці стверджують, що надмірна кількість хліба шкодить нашому здоров’ю. І потрібно не тільки їсти його менше, а й намагатися взагалі від нього відмовлятися якомога частіше.
Дієтолог з Чернівців Наталія Бочарова наголошує, що останніми роками люди стали більше хворіти на цукровий діабет, страждати від зайвої ваги, серцево-судинних захворювань, хронічних захворювань через надмірне вживання білого дріжджового хліба.
"Зараз не той хліб, який був колись. До нього додають різні барвники, розпушувачі, які негативно впливають на наш організм. Я раджу відмовитися від білого борошна вищого сорту, адже в ньому найбільше глютену. Через те, що люди вживають у великій кількості білий хліб, виникають глютенові хвороби – проблеми з кишківником. Також варто відмовитися від дріжджів через негативні реакції, які вони викликають. Можуть навіть провокувати хворобу Альцгеймера", – наголошує пані Наталія.
Вона радить їсти хліб із твердих сортів пшениці, жита. Сірий хліб засвоюється повільніше і містить більше корисних речовин, аніж білий. Також як альтернативу хлібу варто використовувати горохову, гречану, кукурудзяну крупу.
"Я сама не їм хліб вже три роки через технології його виробництва. До хліба додають різні барвники, особливо на хлібопекарських заводах, аби хліб швидше ріс, випікався. Це шкодить нашому здоров’ю. Натомість я перейшла на гречаний хліб", – каже пані Наталія.
Найкориснішим вважається хліб із висівками, які мають властивість поглинати токсини і алергени, сприяють зміцненню імунітету.
Корисними є також житній та вівсяний хліб. Житній хліб має великий вміст заліза. Вівсяний хліб містить розчинну клітковину, яка корисна у боротьбі з підвищеним рівнем холестерину.
3-11-2018, 21:56
0
3 669