RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » Новини Чернівців » Підвищення ціни на хліб: експерт з Чернівців пояснив чому

Підвищення ціни на хліб: експерт з Чернівців пояснив чому

До кінця року ціни на хліб зростуть в середньому на 10%.

Такий прогноз дав гендиректор "Укрхлібпрому" Олександр Васильченко.

Він уточнив, що сума підвищення становитиме близько 1,6 грн/кг, що відповідає збільшенню вартості хліба на 30-40 копійок щомісяця.
Однією з основних причин глава "Укрхлібпрому" називає брак пшениці 2-го і 3-го класу, яка використовується для виробництва борошна.

"Ціна на зерно на внутрішньому ринку вже виросла на 700 гривень за тонну, відповідно змінилася і ціна на борошно – якщо раніше вона була 7,1 тис. грн/тонна, то зараз – 7,4 тис. грн, а Аграрний фонд прогнозує подальше здорожчання", – підкреслив Васильченко.

На Чернівецькому хлібокомбінаті намагаються тримати ціну, особливо на найпопулярніший хліб "Орільський" та батон, розповів кореспонденту molbuk.ua заступник директора Чернівецького хлібокомбінату Василь Сандуляк.

"Заключили угоду з Аграрним фондом. Якщо взяти борошно, то нам важливіше, щоб його якість була краща, хай при цьому ціна буде трошки вища. Ми сподівались, що ситуація стабілізується якщо не в серпні, то у вересні. Та майже щотижня ціна на борошно піднімається, і як собі хто хоче, так і піднімає, – пояснює він. – Якщо на булочки ціну піднімаємо, то на "Орільський" хліб і на батон, які вживають найбільше, стараємось ціну піднімати мінімально. Зараз відпускна ціна орієнтовно 10 гривень, в наших кіосках ціни нижчі, ніж у решти підприємців, які у нас беруть продукцію".

Як він пояснив, свіжого зерна не мало, але воно поганої якості.

"Щоб зерно було якісним за різними параметрами, зокрема клейковини, його треба тричі підживлювати: двічі – для урожаю, втретє – для якості. Мало хто зумів підживити втретє – через засуху. Але людям важливо їсти якісний, смачний хліб, тому стараємось брати там борошно, де воно дорожче, але кращої якості", – зауважив Василь Сандуляк.

Крім цього, за словами фахівця, на вартість готового хліба впливає здорожчання інших продуктів, паливно-мастильних матеріалів, необхідних для перевезення борошна і хліба, а також води, світла та газу.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
9-09-2018, 19:20
Коментарів 0 Переглядів 2 933


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.