RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Підвищення ціни на хліб: експерт з Чернівців пояснив чому

До кінця року ціни на хліб зростуть в середньому на 10%.

Такий прогноз дав гендиректор "Укрхлібпрому" Олександр Васильченко.

Він уточнив, що сума підвищення становитиме близько 1,6 грн/кг, що відповідає збільшенню вартості хліба на 30-40 копійок щомісяця.
Однією з основних причин глава "Укрхлібпрому" називає брак пшениці 2-го і 3-го класу, яка використовується для виробництва борошна.

"Ціна на зерно на внутрішньому ринку вже виросла на 700 гривень за тонну, відповідно змінилася і ціна на борошно – якщо раніше вона була 7,1 тис. грн/тонна, то зараз – 7,4 тис. грн, а Аграрний фонд прогнозує подальше здорожчання", – підкреслив Васильченко.

На Чернівецькому хлібокомбінаті намагаються тримати ціну, особливо на найпопулярніший хліб "Орільський" та батон, розповів кореспонденту molbuk.ua заступник директора Чернівецького хлібокомбінату Василь Сандуляк.

"Заключили угоду з Аграрним фондом. Якщо взяти борошно, то нам важливіше, щоб його якість була краща, хай при цьому ціна буде трошки вища. Ми сподівались, що ситуація стабілізується якщо не в серпні, то у вересні. Та майже щотижня ціна на борошно піднімається, і як собі хто хоче, так і піднімає, – пояснює він. – Якщо на булочки ціну піднімаємо, то на "Орільський" хліб і на батон, які вживають найбільше, стараємось ціну піднімати мінімально. Зараз відпускна ціна орієнтовно 10 гривень, в наших кіосках ціни нижчі, ніж у решти підприємців, які у нас беруть продукцію".

Як він пояснив, свіжого зерна не мало, але воно поганої якості.

"Щоб зерно було якісним за різними параметрами, зокрема клейковини, його треба тричі підживлювати: двічі – для урожаю, втретє – для якості. Мало хто зумів підживити втретє – через засуху. Але людям важливо їсти якісний, смачний хліб, тому стараємось брати там борошно, де воно дорожче, але кращої якості", – зауважив Василь Сандуляк.

Крім цього, за словами фахівця, на вартість готового хліба впливає здорожчання інших продуктів, паливно-мастильних матеріалів, необхідних для перевезення борошна і хліба, а також води, світла та газу.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
9-09-2018, 19:20
Коментарів 0 Переглядів 3 010



Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.