Кавун – це популярна літня ягода, яка збагачена вітамінами та чудово очищає організм. Окрім того, його ще й можна унікально подати до столу.
Ось три незвичні рецепти, які варто спробувати цього літа, пише molbuk.ua.
Салат з кавуном на грилі і сиром фетаСмажений кавун – звучить незвичайно, а насправді – соковитий і хрусткий всередині, з димком і солодкою скоринкою зовні. Додайте до нього солоного сиру фета, трохи лайму та свіжої м’яти. І ось у вас готовий прекрасний салат для пікніка!
8 скибочок кавуна без кісточок (розміром приблизно з колоду карт); 2 столові ложки оливкової олії; 5 чайних ложок соку лайма; 5 скибочок сиру Фета (трохи більше 100 грам); жменя свіжого листя м’яти; 3 чашки зелені (рукола, латук, крес-салат); сіль, перець – за смаком; смажене насіння гарбуза.
Приготування: Розжарити гриль. Просушіть паперовим рушником шматочки кавуна і покладіть їх на гриль. Обсмажуйте з одного боку, не перевертаючи, протягом 2 хвилин.
Перемішайте зелень з 2 ложками лаймового соку, оливковою олією і дрібкою солі. Викладіть зелень на велике блюдо, зверху покладіть шматочки кавуна з гриля підсмаженої стороною вгору. Додайте фету і кілька кавунових шматочків. Полийте їх зверху залишками соку лайма і трохи присипте сіллю (перцем за смаком). Залишилося лише прикрасити все м’ятою і гарбузовим насінням.
Гаспачо з кавуномГаспачо подають до столу холодним; іспанці іноді навіть додають у суп шматочки коленого льоду. Ще одна особливість гаспачо в тому, що варити його не потрібно, а саме приготування займає не більше 20 хвилин.
Для 2 порцій супу: 350 г м'якоті кавуна, помідор, огірки, перець болгарський, петрушка, оливкова олія, сіль, чорний перець за смаком.
Приготування: М'якоть кавуна наріжте на невеликі шматочки, видаливши всі зернинки. Зніміть шкірку з огірка й помідора. Для цього помідор потрібно занурити в кріп на кілька секунд, поки шкірка не лопне, а потім відразу покласти в холодну воду.
Овочі переріжте навпіл. Частину з них потрібно нарізати на маленькі кубики. Іншу — разом з кавуном і подрібненою петрушкою кладемо в блендер і подрібнюємо. Пюре потрібно посолити й поперчити.
Візьміть дві склянки й викладіть на дно подрібнені овочі. Залий їх пюре та додай трішки оливкової олії. Прикрасьте гаспачо петрушкою.
Зелений чай з кавуномБагато хто любить зелений чай. Але мало хто знає про його кавунової варіації, яка прекрасно втамовує спрагу.
200-300 г м'якоті кавуна, 1-2 ч.л. листя зеленого чаю, вода, м'ята, цукор за смаком.
Приготування: Візьміть трохи м'якуша кавуна (200-300 грамів), подрібніть її блендером до консистенції пюре. Процідіть пюре через сито. Одержаний сік змішайте з холодним зеленим чаєм. Додайте пару гілочок м'яти і прикрасьте часточкою лайма. Якщо хочете, напій можна підсолодити до смаку.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-08-2018, 16:34
0
2 492