У кожної господині є власні рецепти зимових заготівель. Ми ж пропонуємо вам спробувати щось новеньке.
Сайт molbuk.ua зібрав кілька простих рецептів смачних консервованих помідорів.
1. Помідори половинкамиМаринад на 10 літрових банок: 3,5 л води, 400 мл оцту, 400 г цукру, 3 ст.л. солі кам'яної.
Приготування:Приготувати 10 літрових банок. На дно кожної покласти суцвіття кропу, перець чорний та духмяний горошком, зубчики часнику, кілька кружалець звичайної ріпчастої цибулі, 2 ст.л. олії.
Маринад довести до кипіння.
Зверху викласти порізані на половинки помідори. Залити охолодженим маринадом і стерилізувати 20 хв. від моменту кипіння, закрити металевими кришками. Банки перевернути догори дном та вкрити покривалом, залишити до повного охолодження.
2. Помідори, фаршировані часникомНа 3-літрову банку: 2 кг червоних твердих помідорів, 2 головки часнику, 1 лавровий листок, 3-4 гвоздики, 3-4 горошини духмяного перцю, 5-6 горошин чорного перцю, 2-3 листочки м'яти, кориця на кінчику ножа.
Для маринаду: 1 склянка цукру (250 мл), 1,5 ст.л. солі з гіркою, 1 маленький пекучий перець, 80 мл 9% оцту.
Приготування:На дно банки викласти лавровий листок, перці, м'яту, корицю. Зверху щільно викласти помідори, фаршировані часником. Для цього з боку плодоніжки вирізати у помідорів невеликий конус і вставити порізаний на пластинки часник.
Залити киплячою водою. Витримати 10 хвилин. Злити. Додати цукор, сіль, пекучий перець. Прямо в банку влити оцет і залити киплячим маринадом. Закатати. Щільно загорнути і залишити на добу до повного остигання.
Читайте також: Як приготувати огірки на зиму за дві години: 3 нестандартні рецепти3. Зелені мариновані помідори2 кг зелених помідорів, 2-3 ріпчастих цибулі, 2-3 стручки гострого перцю, 40 г кропу, 40 г листя хрону, 2-3 листка смородини.
Для маринаду (на 3 л води): 700 мл оцту, 350 г цукрц, 250 г солі, 10 шт. гвоздики, 10 горошин чорного перцю, 10 горошин духм'яного перцю, 5 шт. лаврового листя.
Приготування:Помідори миємо, цибулю чистимо і розрізаємо на половинки. Укладаємо помідори в банки, між ними кладемо цибулю, гострий перець, кріп, листя хрону та смородини.
З води, оцту, цукру, солі та спецій робимо маринад, доводимо до кипіння. Заливаємо закип'яченим маринадом помідори, щільно закупорюємо банки і прибираємо в холодне місце.
4. В'ялені помідори1 кг томатів (найкраще підходить сорт "сливка"), 10 г солі, 250 г цукру, 300 г рафінованої оливкової олії, 5 г меленого чорного перцю, сухі орегано та базилік за смаком.
Приготування:Помідори, потрібно вибирати невеликого розміру, стиглі, солодкі, але пружні. Помідори вимити, нарізати на половинки.
В олію додати трави, щоб вже почали віддавати аромат. Всипати помідори, ретельно перемішати, щоб кожна половинка була в олії.
Викласти на застелене пергаментом деко помідори. Змішати цукор, сіль, перець, посипати кожну половинку.
Відправити в духовку при температурі 100 ℃, бажано з обдувом, на 3-5 годин, періодично привідчиняйте дверцята духовки, щоб швидше випаровувалась волога.
Щоб перевірити готовність: 1) притиснути тильною стороною ложки помідорку, якщо сік не виділяється значить готово; 2) якщо краї шкірки завернулися всередину.
Коли помідори готові, залишіть остигати у вимкненій духовці, потім перекласти в стерилізовану банку і залити оливковою олією. Олія має повністю покрити томати. Зберігати у щільно закритій банці в холодильнику.
Читайте також: Як зробити морозиво в домашніх умовах: 5 простих рецептів5. Помідори у власному соціНа 1 трилітрову банку: помідори в банку – 1,5-1,7 кг; помідори на сік – 2-2,5 кг; сіль – 4 ч. л; цукор – 4 ч.л; часник – 2 зубці; лавровий лист – 2 шт.; перець горошком – 5-6 шт.
Приготування:Поскладайте в помиті, стерилізовані банки помідори.
Помідори на сік пропустіть через м’ясорубку з насадкою для томатів або соковижималку.
Вилийте отриманий сік у каструлю, додайте сіль, перець, цукор, лавровий лист, часник доведіть до кипіння і проваріть ще 10 хв. Потім залийте гарячим соком банки з помідорами накрийте металевими кришками і поставте стерилізувати 20 хв.
Закручуйте металевими кришками і переверніть до повного вистигання помідорів.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
10-08-2018, 18:29
0
4 481