RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як зробити морозиво в домашніх умовах: 5 простих рецептів

У спекотні дні морозиво - найулюбленіші ласощі, а якщо воно буде 100% з натуральних компонентів, то це ще й корисно та поживно.

Справжнє морозиво можна легко приготувати вдома власноруч всього за годину, для цього необов'язково мати спеціальну морозивницю. Такі домашні ласощі смакуватимуть не гірше за фабричні, тож molbuk.ua підібрав для вас кілька простих рецептів.

Морозиво з йогурту

Цей рецепт морозива — найпростіший. Для його приготування потрібно лише йогурт, ягоди або фрукти за бажанням та палички для морозива.

Приготування:

Йогурт вилийте у невелику ємність або порційно у пластикові склянки. Можна додати шматочки фруктів чи ягоди. Увіткніть палички в кожну формочку і поставте їх в молозильник.

Через 30 хвилин дістаньте, добре перемішайте і знову приберіть у холод. Повторіть дії три рази. Приблизно через дві години можна насолоджуватися смачним йогуртовим морозивом. Щоб звільнити його від пластикової склянки, потрібно на пару секунд опустити її в гарячу воду.

Як зробити морозиво в домашніх умовах: 5 простих рецептів


Пломбір

1 л молока, 100 г масла, 2 скл. цукру, 1 ч. л. крохмалю, 5 яєчних жовтків.

Приготування:

Масло покласти в підігріте молоко і довести до кипіння. В окремому посуді з’єднати крохмаль, цукор і жовтки. Розмішати і розтерти до однорідної маси. Додати до неї трохи молока, щоб вийшла консистенція рідкої сметани.

У кипляче молоко поступово, тоненькою цівкою влити отриману масу, постійно помішуючи. І знову все довести до кипіння.

Каструлю зняти з вогню, помістити в холодну воду і ретельно помішувати до тих пір, поки маса не стане хоча б теплою. Після цього залишити її до повного охолодження, а потім розлити по формах і заморозити.

Якщо вдома немає спеціальної морожениці, рекомендують через кожні півгодини помішувати масу дерев'яною чи силіконовою лопаткою або віничком до повного замерзання. Так морозиво вийде ще більш повітряним і легким. Цей прийом можна застосовувати до будь-якого рецепту морозива.

На основі такого морозива, можна робити будь-яке інше, додаючи сиропи, варення, ягоди, шоколадні крихти.

Вершкове морозиво з полуницею

350 мл жирних вершків, 250 мл молока, 600 г полуниці, 150 г цукру, 6 яєчних жовтків.

Приготування:

У каструлі довести до кипіння вершки і молоко і відразу ж вимкнути.

Відсипати 120 г цукру, замішати його з жовтками і збити віночком до отримання повітряної маси. Поступово, перемішуючи віночком, влити в яєчну масу гаряче молоко. Миску закрити харчовою плівкою. Підігріти до кипіння в мікрохвильовій печі і відправити в морозилку.

Полуницю розрізати на четвертинки і посипати рештою цукру. Дати постояти, щоб пустила сік. Коли морозиво охолоне, пересипати в нього полуницю разом з соком і перемішати.

Як зробити морозиво в домашніх умовах: 5 простих рецептів


Сорбет

0,5 скл. ягід або фруктів на вибір (вишня, ківі, апельсин, абрикос, яблуко тощо), 0,5 скл. молока (можна замінити йогуртом, кефіром, вершками, водою чи сиропом), 2-3 ч. л. цукру (фруктози, меду).

Приготування:

Дістаємо з морозилки заморожені ягоди або фрукти, насипаємо їх у блендер, туди ж викладаємо молоко, йогурт тощо, додаємо цукровий пісок за смаком або інший підсолоджувач. Збиваємо блендером до рівномірної маси.

Відкрийте кришку, якщо вийшло зарідке, додайте ще трохи ягід. Якщо ж дуже густо, долийте кілька ложок йогурту (молока, кефіру).

Вилийте масу у ємність і відправте в морозильник. Через кожні 20-30 хвилин діставайте контейнер і ретельно перемішуйте масу до повного застигання.

Дієтичне бананове морозиво

2 стиглі банани, дрібка меленої кориці, 100 г натурального йогурту, замінник цукру за смаком.

Приготування:

Порізати стиглі банани на невеликі шматочки і покласти в морозилку на кілька годин.

Дістати заморожені шматки бананів, покласти в блендер разом з корицею і йогуртом або ряжанкою. Збити. По консистенції суміш повинна вийти як трохи підтале морозиво.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
8-08-2018, 18:00
Коментарів 0 Переглядів 8 382

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Кореспондентка поспілкувалася з військовими, волонтерами, місцевими


Щаслива, що змогла хоч трішки допомогти. Блог Галини Олійник
Дуже сподіваюся, що з кошенятами надалі все буде гаразд
Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
ВІДЕО Переглянути все відео

Вчора попрощалися із 19 військовослужбовцями 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс"

Без здорових ясен ніколи не будуть здоровими зуби. Лише разом ці дві структури забезпечують добрий стан ротової порожнини. Якщо є проблема пародонтиту чи гінгвіту, то ніколи не буде якісної посмішки.

Раннє виявлення проблеми і правильна корекція слуху – гарантія того, що ви уникнете подальшого погіршення і забезпечите ефективне лікування та реабілітацію, а в результаті будете чути світ на повну!

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.