Рецептів різних заготовок існує безліч, пропонуємо три нестандартні рецепти з огірків. Малосольні огірки в пакеті будуть готові за кілька годин і не забруднять посуду. А на огірки без стерилізації не доведеться витрачати багато зусиль.
Салат з огірків4 кг огірків, 500 г моркви, 500 г цибулі, 1 головка часнику, 10 г насіння кропу, 3 лаврові листки, 200 мл рослинного масла, 300 мл 9% -го оцту, 180 г цукру, 100 г солі.
Приготування:Овочі ретельно помити. Огірки порізати уздовж на 4-8 частин, залежно від розміру. Морква натерти соломкою по-корейськи на спеціальній тертці. Цибулю порізати кільцями. Часник подрібнити.
З'єднати огірки з морквою, цибулею і часником. Додати в салат з огірків цукор, сіль, насіння кропу, лавровий лист, оцет, олію і перемішати.
Дати салату дві години настоятися, періодично перемішуючи.
Викласти салат з огірків у стерилізовані банки і накрити кришками. Стерилізувати салат 10-15 хвилин. Банки перевернити, закутати у ковдру і залиш до повного охолодження.
Салат з огірків без стерилізаціїогірки свіжі - 3 кг, часник - 100 г, петрушка - 30 г, цукор - 200 г, сіль - 3-4 ст. ложки, оцет - 150 мл, олія, цибуля - на смак.
Приготування:Порізати огірки кільцями. Максимально тонко - приблизно по 3 міліметри завтовшки кожен кружечок. Завдяки такому подрібнюванню огірок дасть більше соку, який за своює природою є гарним захистом від грибка і бактерій, що провокують бродіння.
Дрібно нарізати петрушку: вона надасть страві смаку. Видавити часник через часниковий прес - він теж дасть смак і аромат. Перемішати все це з огірками, додати до них цукор, сіль і оцет.
Перемішати огірки, щоб усі інгредієнти розподілилися максимально рівномірно.
Залишити огірки на 12 годин.
Банки простерилізувати. Салат накласти у банки і налити в кожну по 2-3 столових ложки олії.
Малосольні огірки в пакеті 1 кг огірків, 3 зубки часнику, кілька гілочок кропу, 4-5 листочків чорної смородини, 2 ч. ложки солі (без гірки).
Приготування:Бажано вибирати молоді і дрібненькі огірочки, помити їх і зрізати кінчики з обох боків. Подрібни кріп і листя смородини. Часник дрібно порізати.
Огірки, часник і зелень скласти в поліетиленовий пакет, засипати сіллю і зав'язати, випустивши зайве повітря. Гарненько потрусити і перемішати вміст пакету, але так, щоб він не порвався.
Для надійності і герметичності покласти огірки ще в один пакет, поставити у глибоку тарілку і відправити у холодильник на 6-8 годин (або на ніч).
Періодично, не відкриваючи пакети, струшувати і перемішувати в них огірки. Чим активніше і частіше це робити, тим швидше малосольні огірки в пакеті будуть готові до вживання. А якщо перемішувати огірочки щопівгодини, то вони "поспіють" вже за три години.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
7-08-2018, 19:05
0
12 968