RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Стрибок зі скелі чи моста та сплав по гірській річці: які види екстримального відпочинку є поблизу Буковини


Стрибок зі скелі чи з моста, скелелазіння та плавання на човні гірською річкою та багато іншого. Вибір екстремального відпочинку поблизу Чернівців росте.

Іван ГУНЧАК розповідає, що раніше йому доводилось їхати за екстримом у Київ чи у Львів, а зараз такі можливості є і у нас, за ті ж гроші.

"Не забуду ті секунди падіння ніколи"

Одним із найвідоміших видів екстриму є банджі-джампінг. У Кам’янці-Подільському можна стрибнути з найвищого моста в Україні за 290 гривень.

– Я мріяв покататися на повітряній кулі та стрибнути з парашутом. Це небезпечно? Можливо, так, трошки страшно, та я не пошкодував, що зробив це. Я стрибнув із парашутом у Львові, потім дізнався, що у Кам’янці-Подільському можна політати на повітряній кулі та стрибнути з моста. Я мріяв про це все життя. Знаю, що під час стрибків тут були смертельні випадки, та мене це не зупинило. Я не забуду ті секунди падіння ніколи: відчував сильну енергію і страх, пізніше – щастя. Висота моста, з якого я стрибав, – 54 метри. Це варто спробувати, – каже хлопець.

У Кам’янці-Подільському також працює центр повітроплавання. Він пропонує одну-дві години польоту над старим містом.

– Найкраще вилітати на світанку. Тоді дуже гарно і не парить. Про політ треба домовлятися попередньо. Ціна за двох людей – 6600 гривень, від двох до чотирьох людей у повітряній кулі – 8800 гривень. Політ триває дві години. Ви побачити гарне місто з висоти пташиного польоту. Дуже часто таку послугу замовляють закохані, роблять під час польоту пропозицію або ж святкують так дні народження та річниці. До нас приїжджають з усієї України, – кажуть у центрі повітроплавання.

Нещодавно у Яремчі з’явилась можливість стрибнути зі скелі над водоспадом Пробій за 250 гривень. Чернівчанка Оксана АНІСЬКОВА такий вид відпочинку спробувала вперше. Каже: страшно, але воно того варте.

– Звичайно, я боялася. Перепитувала у інструктора, чи то безпечно, чи не було невдалих випадків. Він запевнив, що це не так страшно, як здається. Все це тривало досить швидко. Екіпірування, моє налаштування і сам стрибок – 5-6 хвилин загалом. Добре, що стрибок відбувається не одразу, а спочатку вас "поводять" по спеціальній сітці. Я не шкодую, це надзвичайно круто: ти бачиш ті скелі, водоспад, відчуваєш висоту і падіння… Ці кілька секунд стрибка не забудуться ніколи, адреналін зашкалює, – розповідає дівчина.

За кількаденний сплав по Дністру – 1790 гривень

На Буковині також можна спробувати себе у ролі скелелаза. Таку можливість пропонують в селі Мигове, у селі Виженка та на перевалі Німчич. Спробувати свої сили на штучному скеледромі коштує 70 гривень. Аби полазити на справжніх скелях, доведеться поїхати в гори, хоча би до скелі "Соколиний камінь", що в урочищі Протяте каміння. Там вам обов’язково знадобиться підтримка інструктора.

Також популярний вид екстриму – рафтинг, тобто сплав гірськими річками. Середня ціна сплаву з людини – 450 гривень. Із Чернівців навіть організовують окремі екскурсії для сплаву по Черемошу, вартість на день – 550 гривень. Сюди входить переїзд і сам рафтинг, включно із прокатом спорядження.

Дуже відомі кількаденні сплави по Дністру. Один із маршрутів на два дні пролягає через Дністровський каньйон, який вважається одним із найбільших в Європі. Тут ви зможете побачити прямовисні скелясті береги, реліктові ліси, колонії диких птахів, травертинові печери і гроти, водоспади та чимало фортець. Вартість – 1790 гривень.

Один із найбільш тривалих сплавів – на сім днів. Буковинцям пропонують тиждень без комп’ютера, без асфальту та багатоповерхівок, телевізора й холодильника. Телефон вимикається на третій день, час пливе повільніше, життя стає довшим. У програмі: мальовничі стоянки, прогулянки до травертинових печер відлюдників, походи до водоспадів, купання, вечірні ватри та ігри. Цілий тиждень на річці коштуватиме майже чотири тисячі гривень. Маршрут пролягає від села Нижів до Заліщиків.
Редактор: diana_vataman
8-06-2018, 21:02
Коментарів 0 Переглядів 2 368


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!