Сьогодні у приміщенні КНТУ відбулося вручення дипломів студентам, які завершили навчання з карвінгу. Заняття проводив майстер з карвінгу Олександр Подолян для студентів безкоштовно.
Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua
Нвчання організували керівництво закладу за ініціативи єдиного майстра з карвінгу у Чернівцях Олександра Подоляна. Він, на безкоштовній основі, протягом двох місяців навчав студентів як потрібно правильно та гарно робити візерунки на овочах та фруктах.
"Ми колись цим займалися, але у звязку з різними обставинами такі заняття не проводилися більше. Тому наш зав. кафедри технології і організації ресторанного господарства вирішила відновити такі заняття. У нас є спеціальні ножі, якими потрібно вирізати візерунки. Ми також знайшли майстра з карвінгу, єдиного у Чернівцях Одександра Подоляна, який на безоплатній основі вчив наших студентів протягом двох місяців цієї майстерності", - каже викладач кафедри технології і організації ресторанного господарства Любов Струтинська.
Вже через місяць після початку навчання одна зі студенток виявила свої здібності та взяла участь у Міжнародному конкурсі з карвінгу, який відбувався у Харкові.
"Ми вперше познайомилися з таким видом роботи, як карвінг тоді, коли Олександр Подолян провів майстер-клас у нашій групі. Ми тоді були дуже сильно здивовані і захоплені тим, що він робить. Це досить важкий процес, спочатку навіть не обійшлося без порізів рук. Але мені це сподобалося, тому вже через місяць я поїхала на конкурс у Харків, де здобула друге місце. Це дуже важко, бо потрібно підготувати роботи і у гарному вигляді доставити до місця, де проводився конкурс. Переживала, щоб продукти не зіпсувалися. Але врешті все склалося добре. Мені це заняття дуже сподобалося і планую цим зайнятися і надалі, адже це досить затребувана робота зараз", - розповіла студентка другого курсу КНТУ Руснак Лілія/
"Карвінг - це досить популярний вид діяльності наразі. Таку ідею популяризувати цей вид діяльності запропонував сам майстер Олександр Подолян. Спочатку на перше заняття прийшло 20 студентів. Але здобули дипломи лише 3, оскільки зрозуміли, що це досить важка і клопітлива праця. Але, звичайно, усім ці заняття сподобалися, всі старалися і вирізали візерунки на різних овочах та фруктах. Пробувала опанувати цю техніку і я", - розповіла зав. кафедри технології і організації ресторанного господарстваНезвещук-Когут Тетяна.
"Заняття з карвінгу це дуже клопітка та витратна справа. Для цього потрібне терпіння, спеціальні ножі, які коштують досить великих грошей. Тим паче, якщо робити 3Д візерунки, то потрібні спеціальні для цього ножі, які коштують 450 доларів. З іншого боку це витрати на самі продукти. Оскільки робота проводиться здебільшого на гарбузі, кабачкі, цукіні, огірках тощо", - розповів майстер з карвінгу Олександр Подолян.
30-05-2018, 18:03
0
2 213